Hlavní obsah

Vypoklonkuje Baroš hvězdné rivaly z útoku Liverpoolu?

LIVERPOOL

Útočník anglického Liverpoolu Emile Heskey na loňskou sezónu nevzpomíná v nejlepším. Nastřílel 'mizerných' šest ligových gólů a ztratil důvěru klubového i reprezentačního kouče. Tím se ovšem otevřela šance vytvořit novou útočnou dvojici - Milan Baroš, Michael Owen. Trenér Gérard Houllier ale slíbil anglickému kanonýrovi ještě jednu šanci.

Foto: Ilustrační foto archiv
Článek

Heskey, kterého před časem Liverpool koupil za rekordních 11 miliónů liber, však nemá jednoduchou roli, Baroš se totiž ukazuje ve výtečném světle. A Owen má místo v útoku Reds snad navěky rezervované...

"Emile ale vypadá dobře," nechal si otevřené vrátka Houllier s narážkou na přátelský zápas s německým Kolínem, který Liverpool vyhrál 3:1 a Heskey se představil parádní a úspěšnou ranou z osmnácti metrů. "Podpořil jsem ho, ale zbytek je už jen na něm. Nyní musí ukázat, na co skutečně má," dodal kouč.

Bohatý výběr

Francouzský trenér má k dispozici čtveřici vynikajících útočníků, z nichž může poskládat několik útočných kombinací. Když Houllier nastupoval, sázel zejména na Owena s Heskeyem. Ovšem až do chvíle, než se Heskey střelecky zastavil. V současnosti zřejmě nejžhavější kandidáti na utvoření útočné dvojice Owen a Baroš jsou si herně podobní a mohli by si vyhovovat. List The Sun však spekuluje, zda budou schopni vytvořit efektivní a spolupracující pár.

Další možnost: Owen a nový liverpoolský přírůstek Harry Kewell. Rychlý Australan loni v dresu Leedsu nastřílel šestnáct branek a s Owenem by si mohl rozumět. Dobrá volba na pohárové zápasy venku, radí Houllierovi The Sun.

Co když bude Owen zraněný?

Dále přicházejí do úvahy Heskey s Barošem či Kewellem. V případě, že na Anfield Road nebudou řádit zranění a všichni útočníci zůstanou zdraví, jsou tyto varianty nemyslitelné. Owen má místo v útoku jisté.

Ale pokud by k něčemu takovému přece jen došlo, mohlo by být spojení Heskeyho s Barošem účinné zejména ve vzdušných soubojích. Oba jsou vysocí a zdatní hlavičkáři. A Kewell s Heskeyem? Kombinace, která by dělala vrásky obranám, soudí ostrovní list. Silný Heskey by na sebe vázal obránce a Kewell vysbíral drobky...

Houllier se však nad všemi spekulacemi usmívá a zůstává tajemný. "Uvidíme," říká jen. Na poznání, s jakou dvojicí na hrotu vyběhne Liverpool do příští sezóny, si tedy musíme počkat. Alespoň jeden muž má přesto jasno - Barošův manažer Pavel Paska. Mluvil jsem s Houllierem a Milana nehodlá pustit, chce na něm a na Owenovi v příštím ročníku stavět, řekl nedávno Paska.

Reklama

Související články

V Liverpoolu počítají s útokem Baroš-Owen

Fotbalový útočník Milan Baroš zůstane v Liverpoolu, přestože se o dvaadvacetiletého hráče velmi zajímal nováček španělské ligy ze Zaragozy. Podle slov manažera...

Výběr článků

Načítám