Hlavní obsah

Trenér O'Brien se třetího triumfu v Derby za sebou nedočkal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

EPSOM

Anglické Derby, nejslavnější světový dostih, vyhrál díky zrychlení ve finiši kůň Kris Kin. Svěřenec Michaela Stouta vedený Kierenem Fallonem porazil o jednu délku The Great Gatsbyho a připravil tím zklamání irskému trenérovi Aidanu O'Brienovi.

Foto: Lucie Urbanová

Helena Čermáková

Článek

Úspěšný kouč měl šanci vyhrát dostih potřetí za sebou, ale nejlepší ze čtyř jeho koní v závěru neudržel vedení. Třetí doběhl Alamshar.

"Všechno šlo, jak mělo. Absolvoval ideálně celý dostih a byl schopen zrychlit," pochvaloval si v rozhovoru pro BBC vítězný žokej Fallon, který vyhrál Derby už v roce 1999 s Oath's. "Mockrát se tu vyhrát nedá," považoval si triumfu.

Na vítězství Kris Kina byl ještě začátkem týdne vypsán kurz 20:1, ale postupně klesal a horečné sázení na jeho úspěch srazilo krátce před startem dostihu kurz až na 6:1. Letošní Derby mělo dotaci téměř jeden a půl milionu liber, z nichž vítězi připadlo 852 tisíc (asi 37,5 milionu korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám