Hlavní obsah

Tour: Armstrong si ohlídal německého rivala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BORDEAUX

Nizozemský cyklista Servais Knaven vyhrál 17. etapu Tour de France z Dax do Bordeaux (181 km). Oba největší rivalové v boji o celkové prvenství - Američan Lance Armstrong a Němec Jan Ullrich - se pečlivě střežili a dojeli v hlavní části pelotonu. Čtyřnásobný šampión Armstrong tak i nadále vede o minutu a sedm vteřin.

Foto: Dana Ehlová

Nový zámek Kostelec nad Orlicí

Článek

Oba soupeři se netají tím, že rozhodující bude z jejich pohledu zejména sobotní časovka. A jízda proti chronografu německému rebelovi sedí, to už potvrdil minulý týden, když zvládl nejrychleji 47kilometrový úsek. "Bude to těžké, Ullrich je zdatný soupeř. Ale já nemohu slevit ze svého cíle a tím je jednoznačně vítězství," hlásil před dnešní etapou Armstrong.

Čtvrtečním hrdinou se však stal Knaven, který před cílem ujel svým devíti kolegům-uprchlíkům a při svém sedmém startu na slavné soutěži si připsal premiérové etapové vítězství. Navázal tak na dlouhou tradici nizozemských vítězů v hlavním francouzském městě vína.

TOUR DE FRANCE - 17. etapa
Dax - Bordeaux, 181 km
1. Knaven (Niz.)3:54,23 hod.
2. Bossoni (It.)-17
3. Mengin (Fr.)
4. Van Bon (Niz.)
5. Commesso (It.)
6. Acosta (Šp.)
7. Lüttenberger (Rak.)
8. Clain (Fr.)
9. De Groot (Niz.)stejný čas
10. Parra (Kol.)-1:55
Průběžné pořadí
1. Armstrong (USA)74:40:28
2. Ullrich (Něm.)-1:07
3. Vinokurov (Kaz.)-2:45
4. Zubeldia-5:16
5. Mayo (oba Šp.)- 5:25
6. Hamilton (USA)-6:35
7. Basso (It.)-8:08
8. Moreau (Fr.)-11:12
9. Mancebo-16:05
10. Sastre (oba Šp.)-16:12

Reklama

Související témata:

Související články

Tour: Armstrong upadl, nakonec ale vyhrál

Američan Lance Armstrong v 15. etapě Tour de France upadl, ale dočkal se gentlemanského gesta od svého největšího rivala, Němce Jana Ullricha. Vítěz závodu...

Vítěze Tour určí až sobotní časovka

Přestože americký cyklista Lance Armstrong díky triumfu v pondělní přetěžké pyrenejské etapě Tour de France nakročil ke svému pátému vítězství v řadě, nemá...

Výběr článků

Načítám