Hlavní obsah

Štěpánek vítězstvím vykročil vstříc odvetě s Hewittem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Čtvrtý den posledního grandslamu roku US Open se ve dvouhře vydařil pouze jednomu českému tenistovi ze tří. Radek Štěpánek si ve čtyřech setech poradil s Francouzem Fabricem Santorem a vybojoval si postup do třetího kola, kde ho však čeká šestý nasazený Australan Lleyton Hewitt. Štěpánek tak bude mít příležitost oplatit mu porážku z Australian Open.

Foto: pořadatel

logo

Článek

 Štěpánek se Santorem strávili na kurtu tři hodiny a jedenáct minut. První dva sety získal český tenista poměrně lehce 6:2 a 6:4. Ve třetí sadě se však tenisté rozhodli zápas zdramatizovat a diváky nechali na výsledek čekat sedmdesát minut. Štěpánek měl za stavu 6:5 na raketě setbol, avšak Francouz ho odvrátil. Sadu nakonec ve zkrácené hře získal Santoro.

Do závěrečného dějství vstoupil Štěpánek aktivněji a během krátké doby si vybudoval náskok 4:0. Santoro však nechtěl českému tenistovi cestu do třetího kola nijak ulehčit a podařilo se mu nakonec uhrát tři hry. Za stavu 5:3 byl na podání Francouz. Štěpánkovi se podařilo získat jeho podání a postoupit do třetího kola.

Štěpánek se letos těší skvělé formě. Třetího kola letos dosáhl i na Australian Open a ve Wimbledonu. Na francouzské antuce skončil ve druhém kole. Na nedávném turnaji v Gstaadu ho v semifinále vyřadil deblový spoluhráč Jiří Novák 7:5 a 6:1. Ve třetím kole ve Flushing Meadows se potká s Australanem Lleytonem Hewittem, který ho o postup do čtvrtého kola připravil letos v Melbourne. Štěpánek šestému nasazenému tehdy podlehl 3:6, 2:6 a 0:6. Sehrají tak druhý vzájemný zápas a Štěpánek má dobrou příležitost srovnat skóre na 1:1.

Argentinci vyřadili Ulihracha a Berdycha

S turnajem se rozloučili Bohdan Ulihrach a kvalifikant Tomáš Berdych. Ulihrach nestačil na pátého nasazeného Guillerma Coriu z Argentiny a prohrál 2:6, 1:6 a 4:6. Sedmnáctiletý Berdych sice získal v duelu s Juanem Ignaciou Chelou první set 6:2, v dalších však argentinskému tenistovi nestačil a prohrál je 1:6, 4:6 a 3:6.

Výsledky
Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (ČR) vs. Santoro (Fra.) 6:2, 6:4, 6:7 (6:8) a 6:
Coria (Arg.-5) vs. Ulihrach (ČR) 6:2, 6:1, 6:4
Chela (Arg.-33) - Berdych (ČR) 2:6, 6:1, 6:4, 6:3

Reklama

Související články

Novinky z US Open den po dni

V následujícím článku naleznete přehled všech článků o posledním grandslamu roku US Open, který se hraje na dvorcích ve Flushing Meadows od 25. srpna do 7....

Grand Slam 2003 na Novinkách

Nejsledovanější tenisový seriál roku - Grand Slam. V našem přehledu vás zavedeme na počátek roku na dvorce do Melbourne na Australian Open. Milovníci antuky...

Výběr článků

Načítám