Hlavní obsah

Stáj Williams opět na tenisovém trůnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Když po finále French Open pozvedla nad hlavu trofej pro vítězku ženské dvouhry Belgičanka Justine Heninová-Hardenneová, začalo se živě spekulovat o konci tenisové hegemonie sester Williamsových. O několik týdnů později je ale vše při starém - sesterské duo ve Wimbledonu opět ukázalo světu, kdo je na dvorci nejlepší.

Článek

Tenisový divák se během loňské grandslamové série velkých překvapení nedočkal, vyjma úvodního Australian Open, kde finálové střetnutí sehrály Američanka Jennifer Captiatiová s Martinou Hingisovou ze Švýcarska.

Po zbytek roku se ovšem za režijní pultík postavily Williamsovy, aby dovedly zbytek tenisového světa k šílenství. Fanoušci pak byli svědky vzestupu mladší Sereny, která svou do té doby lepší sestru překonala po všech stránkách a po právu se vyšplhala až na pozici světové jedničky.

Vrchol přišel v Melbourne

Ve zbývajících třech grandslamech sezóny ztratila smysl otázka která z tenistek obdrží trofej vítězky, ale která ze sester se bude radovat tentokrát. Konečná verze pak zněla: zastaví někdo Serenu? Ta totiž dokázala svou sestru přehrát jak v Paříži, tak ve Wimbledonu a třetí grandslamový titul v řadě si v rodinném podniku připsala i ve Flushing Meadows.

A další hořkou pilulku musely soupeřky - a s nimi i mnozí diváci - spolknout hned na úvod sezóny letošní. Serena si ve čtvrtém sesterském finále v řadě opět s Venus poradila a jakoby jen tak mimochodem zvítězily společně obě Američanky den před vzájemným duelem ve dvouhře i ve finále čtyřhry. A pro grandslam se najednou lépe hodilo označení Serenaslam...

Pařížské vyřazení Serenu nezlomilo

Štěstí je však vrtkavé a ve sportu obzvlášť. V dalším letošním klání velké čtyřky se vše obrátilo. Venus skončila na French Open v osmifinále na raketě Rusky Very Zvonarevové, Serena dohrála v semifinále. Na zápas s pozdější vítězkou Heninovou-Hardenneovou asi jen tak nezapomene.

Pařížské publikum bylo od začátku střetnutí na straně belgické hráčky a na konci duelu Američanku dokonce vypískalo. Do té doby až přespříliš sebevědomá Serena byla najednou zlomená a při setkání s novináři se neubránila slzám...

Jakýmkoliv spekulacím o konci jedné éry je ale opět konec. Finálovým zápasem v All England Clubu obě sestry poslaly soupeřkám i divákům jednoznačnou vizitku: "Pokud jste s námi přestali počítat, udělali jste chybu!" Zda jsou skutečně nepřekonatelnými vládkyněmi světových kurtů, budou moci ukázat již za pár týdnů. Závěrečný grandslam sezóny začíná ve Flushing Meadows 25. srpna.

Reklama

Související témata:

Související články

Sesterské finále Williamsových vyhrála Serena

Ženský titul na tenisovém Wimbledonu zůstává v rukou Sereny Williamsové. Ta ho obhájila ve finále proti své sestře Venus, které se podařilo vyhrát první sadu,...

Výběr článků

Načítám