Hlavní obsah

Sparta ukončila sérii neporazitelnosti Synotu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest včerejších zápasů prakticky uzavřelo 20. kolo fotbalové Gambrinus ligy. V premiéře 21. kola se už tuto sobotu představí Slavia ve Zlíně, zatímco Sparta hostí v neděli večer Brno.

Foto: Petr Čermák

DJ a technické zajištění akce - Josef Tovara

Článek

Baník Ostrava - České Budějovice

Na rozbahněném a hrbolatém trávníku prakticky nešlo kombinovat, hra se rozdrobila do série soubojů ve středu pole, kde žádný ze soupeřů nezískal převahu. "Na těžkém terénu se pouze bojovalo, nebyl to záživný fotbal. O to víc mě mrzí, že k remíze směřující zápas jsme prohráli jedinou hrubou chybou," konstatoval trenér hostů Pavel Tobiáš.

Chmel Blšany - Marila Příbram

V gólové přestřelce byli úspěšnější a šťastnější blšanští fotbalisté, kteří o tříbodovém zisku rozhodli už v prvním poločase. "Hráči do 80. minuty odvedli velké penzum práce a byli za to odměněni vítězstvím. S výsledkem musím být spokojen, i když mě mrzí inkasované góly v závěru," komentuje výsledek utkání trenér Blšan Günter Bittengel.

Jozef Chovanec, jeho protějšek z příbramské lavičky, si posteskl: "Totálně jsme zklamali v defenzívě. Střed obrany se dopouštěl zásadních chyb a výpadky se nevyhnuly ani brankáři Sňozíkovi."

FC Brno - Sigma Olomouc

Brňané po vlažném výkonu ztratili doma další důležité body a propadli se tak do boje o záchranu. "Sigma hrála skvěle především v defenzívě, když nás vůbec k ničemu nepustila a naopak hrozila neustále nebezpečnými brejky," tvrdil po utkání brněnský kouč Karel Večeřa.

"Jsem velice spokojený i s bodem. Udělali jsme další důležitý krůček k záchraně," řekl po utkání trenér Hanáků Petr Uličný.

Hradec Králové - Tescoma Zlín

Ve chvílích, kdy už běžely první vteřiny nastaveného času, zachránili domácí alespoň bod, přesto po souboji s dalším celkem z nižších pater tabulky zůstávají na jejím dně s jednou jedinou výhrou.

"Klukům tentokrát nemůžu vytknout, že by nebojovali, ale zase jsme vyrobili chybu, sami jsme soupeři nahráli na gól," zalitoval královéhradecký kouč Leoš Kalvoda.

"Výsledkem jsem nakonec zklamán, nezvládli jsme závěr, mohli jsme utéct do středu tabulky," hodnotil zápas zlínský trenér Vlastislav Mareček.

Viktoria Žižkov - FK Jablonec

Dva góly žižkovského útočníka Oravce přinesly domácímu týmu těsné, ale poměrně zasloužené vítězství. Na těžkém terénu se zápas rozdrobil do množství osobních soubojů a nezbylo v něm mnoho místa na pohledný, kombinační fotbal.

"Domácí hráli daleko důrazněji než my. V týdnu nás postihla chřipková epidemie, postrádal jsem bojovné typy hráčů, které by se dokázaly vyrovnat s agresivní hrou soupeře," litoval trenér Jablonce Vlastimil Palička.

"Po dvou nevydařených zápasech jsme potřebovali vyhrát. Proto fotbalová krása musela jít stranou, rozhodovala bojovnost, nasazení a vůle po vítězství," konstatoval trenér Žižkova Vítězslav Lavička.

FC Synot - Sparta Praha

Staroměstská tvrz byla poprvé v letošním ligovém ročníku dobyta, těsným vítězstvím navíc Sparta ukončila devítizápasovou šňůru Synotu bez prohry.

"Moc si toho ceníme, protože Synot disponuje vysokou hráčskou kvalitou. Podle mého názoru jsme zvítězili zaslouženě, vytvořili jsme si víc šancí," hodnotil střetnutí trenér Sparty Jiří Kotrba.

"Zápas jsme si prohráli na začátku druhého poločasu, kdy jsme úplně vypadli z role," posteskl si kouč Synotu Radek Rabušic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám