Hlavní obsah

Sparta hodlá prodat Grygeru a posílit dvě místa

Novinky, Karel Felt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Do rakouského alpského střediska Seefeldu vyrazilo ve středu ráno autobusem čtyřiadvacet fotbalistů pražské Sparty. Připravovat se tu budou až do 19. července a v programu mají i pět utkání. Za mužstvem by měl přijet také americký útočník Greer z Chicaga Fire.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

"Půjde vysloveně o herní soustředění, žádné galeje v alpských stráních," zdůraznil trenér Sparty Jiří Kotrba. "Hned ve čtvrtek nás čeká na rozehrání amatérský celek Axamu, v sobotu pak turnaj v Bregenzu, kde se nejprve utkáme s Herthou Berlín a s jedním z dvojice 1. FC Köln nebo Bregenz. Dál nás čeká AEK Atény a jeden turecký celek," uvedl kouč.

"Obměna mužstva je veliká. Z osmadvaceti hráčů, kteří v kádru byli loni, když jsem k mužstvu přišel, už jich je čtrnáct pryč. Pokud by odešel Grygera, byl by patnáctý. Za něho bych chtěl náhradu na pravou stranu obrany. Pro trenéra je to velice obtížná situace. Mužstvo potřebuje stabilizaci, aby se mohlo sehrát. Prvotním úkolem bude najít základní jedenáctku, v níž budou třeba alternovat tři nebo čtyři hráči. Proto jsme volili na soustředění a vůbec v přípravě větší počet zápasů," zdůraznil Kotrba s tím, že by byl nerad, kdyby mužstvo opustili další hráči základní sestavy.

Ve středu obrany Johana s Hübschmanem

Grygera však nechce do CSKA Moskva, které je ochotno sáhnout hluboko do pokladny. Italské kluby zřejmě neakceptují cenu Sparty, která je 100 miliónů korun. Podle informací Práva se v Rusku zajímají o slovenského reprezentačního obránce Martina Petráše. Místo Grygery by pak byl asi nejlepší náhradou zlínský Vlastimil Vidlička.

Kotrba má jasno o jedničce mezi tyčemi. Tou by měl zůstat Blažek, jemuž budou sekundovat Kouba a Špit. Na pravé straně obrany je zatím Grygera, pokud by odešel, je třeba sehnat náhradu, protože by na tento post zůstal už jen Flachbart. Uprostřed obrany je větší výběr. Dobře se jeví stoperská dvojice Johana Hübschman, ale jsou tu ještě Homola s Petrášem. Na levé straně bojují o místo v základu Poledica a Labant.

Na pravou stranu středové řady přicházejí v úvahu Poborský, Baranek a Sionko, jenž se může objevit i v útoku. Uprostřed jsou k dispozici defenzívní záložníci Kováč, Pergl, J. Rosický, Němec a Krmaš, který je ale zatím v Hradci. Tvořit by měli buď Zelenka nebo Michalík, ale tohle je druhý palčivý post. Vlevo přicházejí v úvahu Zbončák a Ježek. V útoku pak zakončovatelé Gluščevič a Kincl a k nim buď Jun nebo Sionko, případně Greer.

"Pravou stranu obrany a vnitřního tvořivého záložníka potřebujeme vyřešit. O tom, jestli ještě zúžíme kádr, se rozhodneme podle situace. Pokud by odešel Grygera případně i Petráš, museli bychom reagovat. Samozřejmě by bylo nejlepší, aby to bylo jasno nejdříve," zdůraznil Kotrba.

Zelenka zůstal doma

Doma zůstal jen Zelenka. "Zlomená klíční kost se hojí, už jezdím na rotopedu, ale do Rakouska jsem nejel. Připravuji se doma, vbrzku také čekáme rodinu," říkal Lukáš Zelenka, když se loučil se spoluhráči.

"Příprava zatím probíhá dobře. Byla náročná, ale nikdo si nestěžoval, že by nemohl. Dobře vypadáme i herně. Všichni jsou připraveni udělat maximum pro současný hlavní cíl, kterým je postup z předkola Ligy mistrů do hlavní soutěže," dodal kapitán týmu Karel Poborský. "Spokojeností zářil i nováček v mužstvu Patrik Ježek: "Je to skvělé, cítím se ve Spartě výborně. Místo v základu si ale musím vybojovat sám."

Reklama

Související články

Fotbalovou Spartu posílí černohorský kanonýr

Na Letnou se stěhuje v pořadí již šestá posila fotbalové Sparty. Úřadujícího mistra posílí 29letý černohorský útočník Igor Gluščevič. Kanonýr podepsal...

Do Sparty míří další zahraniční posila

Vedení fotbalové Sparty informovalo, že se již takřka dohodlo na přestupu čtyřiadvacetiletého srbského obránce Mirka Poledici. Levonohý bek dosud působil...

Grygera odmítl nabídku CSKA Moskva

Obránce Sparty Zdeněk Grygera svodům CSKA Moskva nepodlehl. Český reprezentant dnes definitivně odmítl lukrativní nabídku ruského klubu - o svém rozhodnutí...

Výběr článků

Načítám