Hlavní obsah

Španělský tisk oslavuje nového krále Francie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID/PAŘÍŽ

Králem je pro španělský tisk tenista Juan Carlos Ferrero, jenž v neděli na trůnu v Roland Garros vystřídal svého krajana Alberta Costu. "Juan Carlos I. - Král Francie," hlásá titulek sportovního deníku Marca. "Ferrero byl korunován králem antuky poté, co zničil velkého Nizozemce," rozhlašují do světa redaktoři deníku As.

Foto: Dana Ehlová
Článek

Rodák z Valencie je šestým Španělem, který dokázal v Paříži vyhrát mužskou dvouhru. Jeho jmenovec, španělský král Juan Carlos I., mu okamžitě po triumfu společně s manželkou Sofií zaslal během letu do Bulharska blahopřejný telegram. "Máme z toho radost. Rádi bychom vám poblahopřáli osobně, ale musíme to udělat takto z výšky 32.000 stop," napsal královský pár.

Výhry pro maminky

Ferrero věnoval svůj triumf mrtvé mamince. Ta před sedmi lety prohrála boj s rakovinou a tehdy šestnáctiletý Ferrero kvůli tomu málem skončil s tenisem. "Tohle je pro ni. Myslím, že to sleduje z první řady tam nahoře," řekl v rozhovoru pro španělskou televizi pařížský vítěz.

Zemřelé mamince věnovala své vítězství i Belgičanka Justine Heninová-Hardenneová, která zvedla trofej již v sobotu. O matku přišla v patnácti letech. "Určitě mě sleduje, jsem si jistá, že je na mne velmi pyšná," hlesla a pak zhodnotila své emoce: "Je těžké najít slova. Mísí se ve mně zvláštní pocity. Byla jsem nervózní, ale cítila jsem šanci. Řekla jsem si: Teď musíš zahrát svůj nejlepší tenis, jinak nevyhraješ. A dokázala jsem to."

Reklama

Související články

Ferrero vyhrál French Open

Španělský tenista Juan Carlos Ferrero vyhrál mužskou dvouhru na French Open. Získal tak stejně jako vítězka mezi ženami Belgičanka Justine Heninová-Hardenneová...

Výběr článků

Načítám