Hlavní obsah

Skácel hrál za Slavii naposledy, odešel do Marseille

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mistr Evropy do 21 let a opora Slavie na levé straně středové řady Rudolf Skácel (24) si zahrál v červenobílém dresu v sobotním derby naposledy. Už v neděli ráno odletěl se svým manažerem Pavlem Zíkou do Marseille, kde odpoledne doladil a poté podepsal čtyřletou smlouvu se slavným Olympique.

Foto: HZS OLK
Článek

V slavném klubu už od července působí jeho spoluhráč z reprezentace i Slavie Štěpán Vachoušek. S tím se však v Marseille nepotkal, protože mužstvo hrálo ligový zápas na Korsice. "Po příletu jsme hned dolaďovali smlouvu. Rudolfův program byl nabitý. Musel stíhat ještě zdravotní testy a další den prezentaci. Po návštěvě v Praze a referencích asistenta trenéra Amorose se vedení klubu příliš nerozmýšlelo," řekl Právu Pavel Zíka.

Podle informací Práva se přestupová částka pohybuje v přepočtu mezi padesáti až šedesáti milióny korun. Za Vachouška Slavia vyinkasuje ve splátkách kolem osmdesáti miliónů. Ještě v úterý fotbalista tvrdil: "Takových ,rádobyzájmů', jako má Olympique Marseille už bylo!"

Po derby však měl jasno, po Štěpánu Vachouškovi míří do slavného klubu i on. "Obraťte se na manažera," odbýval nejprve veškeré dotazy záložník. "Seběhlo se to strašně rychle, mám z toho smíšené pocity. Ani se mi o tom teď nechce mluvit. Nemám čas si to vychutnat, protože v týdnu jsme zažil zklamání po vyřazení Celtou Vigo a pak remízou na Letné. Bylo mi ve Slavii moc dobře," říkal fotbalista, který v novém klubu nebude moci nastupovat v Lize mistrů, protože už o ni bojoval s Pražany.

Reklama

Výběr článků

Načítám