Hlavní obsah

Prospala láká do Anaheimu i Sýkora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TAMPA BAY

Václav Prospal zřejmě opustí celek Tampy Bay. Podle deníku The Tampa Tribune je odchod českého útočníka hotovou věcí, informaci, že Prospal je dohodnutý s jiným klubem, pustil do světa i hráčův agent Rich Winter.

Článek

"Dohodl se na podmínkách s jiným klubem. Musíme ještě vyřešit několik drobností a vše bude zveřejněno během několika dnů," řekl Winter deníku The Tampa Tribune.

Generální manažer Tampy Jay Feaster oznámil, že Prospal jako volný hráč, kterým se stal po letošní sezóně, podepíše s dosud nezveřejněným klubem - ale pravděpodobně s Anaheimem nebo Atlantou - pětiletý kontrakt s celkovým výdělkem mezi 20 a 25 milióny dolarů.

Winterův český spolupracovník Jaromír Henyš potvrdil, že ve hře je především Anaheim, finalista letošního Stanleyova poháru. "Poslední informace mám z pátku a vím, že s Mighty Ducks probíhala jednání. S Vencou o tom mluvil i Petr Sýkora," řekl Henyš Novinkám s tím, že jasněji by mohlo být v pondělí večer.

Vyšší nabídky Tampa nedorovná

Feaster naposledy nabízel Prospalovi pětiletý kontrakt s ročním výdělkem 2,5 miliónu dolarů. Winter však pro svého klienta požadoval při stejně dlouhé smlouvě základní příjem 2,75 miliónu dolarů a s bonusy až 3,25 miliónu dolarů.

"Mluvil jsem s Winterem a řekl mi, že dva týmy nabízejí Prospalovi kontrakty, které se od naší nabídky hodně liší a ani bychom ji nedorovnali. Řekl mi, že jde o smlouvu na 20 až 25 miliónů a bude uzavřena za den či dva," řekl Feaster. Prospal, mistr světa z Petrohradu 2000, byl v uplynulém ročníku s 79 body nejproduktivnějším hráčem Tampy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám