Hlavní obsah

Petacchi si na Giru dospurtoval pro čtvrté vítězství

– MAROSTICA

Již počtvrté se na letošním ročníku Giro d'Italia radoval z vítězství domácí cyklista Alessandro Petacchi. V cíli třinácté etapy si v hromadném spurtu počínal opět nejlépe a po 155 km projel cílem jako první. Další Ital Garzelli stáhl třetím místem náskok na vedoucího krajana Simoniho o osm vteřin.

Foto: Petr Krupička

Mistři České republiky 2011 - formace v hlavní věkové kategorii s názvem iDance

Článek

Po náročné čtvrteční horské etapě měli cyklisté na rovinaté trase možnost trochu odpočívat. Etapa se navíc rozjížděla pomalu, protože jezdci ve městě Sacile zastavili, aby vzdali hold místnímu rodákovi Dennisi Zanettemu, který letos v lednu zemřel během návštěvy zubaře.

V závěru závodu museli cyklisté během tří okruhů v okolí cílového města - Marostiky - třikrát vystoupat na vrchol Salita della Rosina, peloton však do cíle dojel pohromadě.

Právě úsek se stoupáním byl velmi obtížný pro českého cyklistu Jána Svoradu, který na čelo závodu ztratil více než šest minut. "Stoupat společně s těmi nejlepšími třikrát na Rosinu, to už bylo nad moje momentální síly," svěřil se jezdec stáje Lampre spolupracovníkovi ČTK. "Moc spurtérů ale tentokrát vepředu opravdu nezůstalo. Teď už ale víc myslím na zítřejší etapu, která pro mě bude hodně krutá," dodal.

Výsledky - 13. etapa
Monte Zoncolan - Marostica, 155 km
1. Petacchi (It.)3:38:58
2. Bennati (It.)
3. Garzelli (It.)
4. Mazzoleni (It.)
5. Bernucci (It.)
6. Carrara (It.)
7. Trampusch (Rak.)
8. Lanfranchi (It.)
...
110. Svorada (ČR)-6:10
Průběžné pořadí:
1. Simoni (It.)60:59:16
2. Garzelli (It.)-36
3. Noe (It.)-2:23
4. Popovyč (Ukr.)-3:00
5. Casagrande (It.)-4:14
6. Rumšas (Lit.)-4:20
7. Totschnig (Rak.)-4:42
8. Pellizotti (It.)-4:49
...
113. Svorada (ČR)-1:29:55

Reklama

Související články

Giro: Svorada na mokru uzavřel první pětku

Australský cyklista Robbie McEwen zvítězil v jedenáctém pokračování Gira d'Italia, vedoucím z Faenzy do San Dony. V závěrečném spurtu těžil z pádu Itala Maria...

Giro: Simoni si upevnil průběžné vedení

Vítězstvím ve dvanácté etapě cyklistického Gira d'Italia si Ital Gilberto Simoni upevnil vedení v průběžném pořadí závodu. V závěrečném stoupání etapy vedoucí...

Výběr článků

Načítám