Hlavní obsah

Paříž netrpělivě očekává duel Mauresmové s Williamsovou

PAŘÍŽ

Jako na jehlách je pařížské tenisové publikum před zahájením čtvrtfinále dvouher na French Open. Turnajovou jedničku Serenu Williamsovou se totiž pokusí zastavit, podobně jako nedávno v Římě, domácí Amélie Mauresmová.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

Porážka na římské antuce byla pro mladší ze sester Williamsových teprve druhou v letošní sezóně. Americká reprezentantka, která na kurtech Rolanda Garrose útočí na pátý grandslamový titul v řadě, se proto na odvetu těší.

"Budu nažhavená. Taková atmosféra mě hodně motivuje," prohlásila světová jednička, která by soupeřce porážku ráda oplatila, zvlášť před domácím publikem..

K porážce světové jedničky musí pomoci i chyby

Podle odborníků však bude mít ve francouzské hráčce těžkého soupeře. Mauresmová vyspěla, především má pevnější nervy a její údery jsou proto ostřejší a přesnější.

"Těšila jsem se na možnost hrát tady čtvrtfinále se Serenou. Dám do toho vše a zkusím využít každou příležitost," slíbila Mauresmová, které dodává seběvědomí i to, že Serenu letos už porazila. "Udělala jsem první krok. Nebudu ji porážet pravidelně, ale vím, že to jde," uvedla tenistka.

Serena se na utkání pečlivě připravuje a nehodlá pustit soupeřku do psychické výhody. "Šance jsem měla i posledně při prohře. Hraje dobře, věří si a bude mít na své straně diváky. Ale na konci utkání se chci radovat já," přála si a dodala, že prohrát může jen vlastními chybami. S tímto tvrzením Mauresmová souhlasila. "Pokud bude hrát svůj nejlepší tenis bez chyb, tak nemám šanci ji přehrát," přikývla.

Přemožitelky Venus a Capriatiové proti sobě

V ostatních zápasech se utkají Belgičanka Justine Heninová- Hardenneová s Američankou Chandou Rubinovou, ruské derby sehrají Naděžda Petrovová s Verou Zvonarevovou a Španěla Conchita Martinezová se postaví proti belgické hráčce Kim Clijstersové.

Turnajová dvojka Clijstersová má za soupeřku bývalou wimbledonskou vítězku Martinezovou. Belgičanka dva ze tří vzájemných zápasů vyhrála, naposledy letos v Indian Wells.

I přesto je Clijsterová opatrná, protože ví, že zkušená Španělka je na antuce se svými liftovanými míči nebezpečná. "Miluje antuku. Budu muset hrát agresivně, jinak mě zatáhne do únavně dlouhých výměn od základní čáry," uvedla Clijstersová.

Heninová-Hardenneová chce vrátit porážku

Martinezová vyhrála Wimbleodn v roce 1994 a na Roland Garros hraje už po šestnácté. Do finále se dostala jednou, ale v utkání o titul podlehla francouzské hráčce Mary Pierceové.

Heninová-Hardenneová má Rubinové co vracet, s Američankou prohrála letos v Miami. Takovou situaci si pochvaluje. "Zlepšuji se, jsem na čtvrtfinále koncentrovaná a chci vyhrát. Nezáleží, co je na papíře, ale pravda se ukáže na kurtu," řekla Belgičanka, která v neděli oslavila výhrou jedenadvacáté narozeniny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám