Hlavní obsah

NY Post: Hašek v Detroitu přistoupil na snížení platu

Novinky, Martin Kézr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK/PRAHA

Snížit roční plat z osmi na šest miliónů dolarů si zřejmě nechal hokejový brankář Dominik Hašek, aby si pojistil pozici jedničky v dresu Detroitu. Píše to New York Post s odvoláním na důvěryhodné zdroje z klubu.

Foto: Jarmila Stawaritschová

Porota hodnotí přihlášené vdolky

Článek

Gólman je nyní na utajené dovolené, takže se k tvrzení listu nemůže vyjádřit.

"Nedovedu si představit, že bych šel jinam než do Detroitu," řekl Hašek, když před třemi týdny oznámil obnovení kariéry, a k finanční otázce kontraktu víc nemluvil. NY Post naznačil, že brankář připustil finanční pokles, aby získal lepší pozici než jeho podobně drahý konkurent Joseph, který už také prohlásil, že půjde českému brankáři z cesty.

O ty dva milióny by ale Hašek přijít nemusel. Původní plat mu totiž mohou dorovnat bonusy za zisk Stanleyova poháru. Podobně si vyjednal smlouvu před dvěma lety, kdy do Detroitu přicházel. Přijal gáži osm miliónů dolarů ročně, ačkoli při využití opce v Buffalu by bral o 1,3 mil. víc.

S bonusy po triumfu v play-off se pak stejně dostal na své. I se sníženým platem by Hašek letos zůstal vysoko nad NHL průměrem, který činí 1,79 mil. dolarů. Na nejlépe placené hráče soutěže, Jágra a Forsberga, by však ztrácel pět miliónů.

Reklama

Související témata:

Související články

Všichni tuší, proč se Hašek vrátil

Tady něco nehraje, říkají si Češi. Proč se do té NHL vrací? Rozhodnutí slavného gólmana Dominika Haška k návratu hýbe sportovní veřejností. A jeho vysvětlení...

Výběr článků

Načítám