Hlavní obsah

Nehledejte Lolitu, bouří se tenistky na US Open

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Fanděte a starejte se o tenisové umění a nehledejte mezi námi Lolitu. Diskuse na toto téma klokotá šatnami v úvodním týdnu granslamového US Open v New Yorku. Na začátku turnaje se v areálu Flushing Meadows vyrojilo mnoho spekulací na téma, která z hráček je nyní nejvíc sexy, a hra je tak odsunuta do pozadí.

Foto: Klicperovo divadlo (archiv)

Vpředu zleva Martina Nováková, Vojtěch Dvořák, Jiří Zapletal

Článek

Američanka Lindsay Davenportová, Jelena Dokičová ze Srbska a Černé hory, Belgičanka Justine Heninová-Hardenneová a legenda Billie Jean Kingová se rozčílily nad posedlostí novinářů a fanoušků hledat tenisové krásky. Ptají se: Jak je možné, že jsou ženské vnady v tomto případě důležitější, než naše dovednosti s raketou v ruce?

Pod větším drobnohledem než muži

Davenportová řekla, že tenistky jsou mnohem více podrobovány kritice kvůli vzhledu než muži. Dokičová apelovala na média, aby přestala hledat další Lolitu a Kingová bědovala nad nezměrným tlakem na mladé hráčky. Heninová-Hardenneová věrna své tradiční upřímnosti uvedla, že méně už se o svoji image starat nemůže.

Mezitím Serena Williamsová a její sestra Venus oblékly večerní šaty, promenádovaly se po červeném koberci a předaly ceny na vyhlášení hudebních cen televizní stanice MTV. A zraněná Ruska Anna Kurnikovová, nejobletovanější tenistka, která nikdy nevyhrála turnaj WTA, se bavila v Bronxu, kde zahájila nadhozem baseballové utkání domácích Yankees.

Šarapovová se o nástupnictví nestará

Přední hráčky rozpoutaly slovní vzpouru proti zvykům tenisových krásek. O mladé Rusce Marii Šarapovové se mluví jako o možné nástupkyni Kurnikovové. Hráčka s dlouhými blond vlasy a v růžovém obleku už vypadla, ale odmítla toto přirovnání s tím, že chce, aby za ni mluvily výsledky.

"Ať si říkají, co chtějí. Já se o řeči a o to, co si lidé o mně myslí nestarám," uvedla Šarapovová, která se dostala pod drobnohled bulváru. Hráčka se v šesti letech přestěhovala ze Sibiře na Floridu do akademie Nicka Bolletieriho a prý má potenciál stát se světovou jedničkou. "Je to jen otázkou času, to vím určitě," naučila se v USA být sebevědomá.

Ženské turnaje sledovanější

Tenisové turnaje žen jsou údajně sledovanější než mužské, ale otázkou je, zda kvůli tenisu či odhaleným nohám. Na dvorcích se pohybuje i jedna protiváha obdivovanému mládí. Martina Navrátilová stále budí pozornost fanoušků, ale není to jako dříve, když zvedala diváky ze sedadel svými bitvami s Američankou Chris Evertovou.

Tenistky mají na vybranou: buď pěkně vypadají a budou zajímavé, nebo si získají pozornost svými výkony. "Už přestaňte hledat mladé krásky," rozzlobila se Dokičová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám