Hlavní obsah

Nedvěd: Při zápase s Perugií jsme už mysleli na Real

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TURÍN

Fotbalisté Juventusu dvě kola před koncem italské ligy získali 27. titul v historii, ale do víru oslav se nevrhli. Po dostačující remíze 2:2 s Perugií následovala krátká veselice s fanoušky a návštěva televizního studia. V neděli už se hráči vrátí zase k tvrdé práci. Důvod? Všichni touží po triumfu v Lize mistrů.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

"Ze zisku scudetta máme samozřejmě velikou radost, ale nic bouřlivého si teď dovolit nemůžeme. Vždyť už v úterý hrajeme odvetu semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid. A na to myslíme v tuto chvíli ze všeho nejvíc," přiznal v telefonickém rozhovoru pro ČTK záložník Juventusu Pavel Nedvěd.

V prvním duelu v Madridu jeho tým podlehl těsně 1:2 a má před odvetou solidní pozici. Juventusu dnes v zápase s Perugií stačil k celkovému prvenství nerozhodný výsledek. V souběžně hraném utkání totiž druhý Inter také jen remizoval s Parmou a "Stará dáma" tak na nejvyšší příčce už nemůže být předstižena. Juventus dvakrát vedl, ale v samém závěru dostal vyrovnávací gól. "Všichni mysleli na to, že je hotovo. Určitě jsme nebyli stoprocentně soustředění, ale vyrovnávací gól naštěstí nic neřešil. Bylo vidět, že jsme myšlenkami už opravdu u Realu," poznamenal Nedvěd, který dnešní zápas začal na lavičce náhradníků.

Do hry se kapitán české reprezentace dostal až v 56. minutě. Kouč Juventusu Marcello Lippi dnes své největší klenoty šetřil. Del Piero s Thuramem se na hřiště nedostali vůbec. "Opravdu všechno směrujeme na zápas s Realem. Myslím, že by nám pocit vítězství z italské ligy mohl v úterý psychicky pomoci," podotkl Nedvěd. Italskou ligu vyhrál potřetí v kariéře. Poprvé triumfoval v roce 2000 s římským Laziem, s Juventusem dnes obhájil zisk "scudetta" z loňského roku. "Těžko se porovnává, který titul má větší cenu, protože každý má něco do sebe. Ale obhajoba je určitě to nejtěžší," prohlásil rodák ze Skalné u Chebu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám