Hlavní obsah

Na lepší umístění chybělo volejbalistům víc sil

Novinky, Marek Burkert (Madrid)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID

Na dně se silami dohrávali finálový turnaj Světové ligy čeští reprezentanti. Proti Italům měli výborný začátek, ale tempo utkání nevydrželi. "Ve čtvrtek po zápase se Španělskem jsme byli ze čtvrtého místa nadšení, ale teď převládá zklamání," řekl Přemysl Kubala, který v závěru stejně jako jeho spoluhráči už neměl z čeho brát.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

"Na Italy jsme měli, ale v závěru setů nám odešla fyzička, a z toho pak vyplynuly všechny ty chyby, které bychom za normálních okolností neudělali," tvrdil.

Na úbytek fyzických sil si stěžoval i nahrávač Petr Zapletal, který se sotva doploužil do šatny. "Je to škoda, protože tenhle zápas nás bude asi ještě mrzet," uznal zkroušeně. Čtvrté místo ale přesto vidí jako ohromný úspěch. "Před začátkem Světové ligy bychom byli samozřejmě nadšení, jen ten krůček nám zase scházel," říkal hráč Ženevy, který při zápasech českého mužstva v celé soutěži prakticky neslezl z palubovky. "Teď to ale konečně trochu oslavíme. V tom vedru nějaké to pivko určitě padne."

:. ANKETA: Jakou známkou byste oznámkovali vystoupení českých volejbalistů ve Světové lize? Hlasujte v anketě na konci článku.

Aspoň dva týdny volna

Univerzál Jakub Novotný byl tak znavený, že se mu ani nechtělo odpovídat na otázky. "Potřebuju minimálně dva týdny pořádného volna, jsem strašně utahaný," soukal ze sebe pomalu. "Bohužel jsme v zápase nebyli schopni dát pořádný servis, jinak výsledek mohl být úplně jiný," tvrdil volejbalista, který podepsal roční smlouvu s druholigovým italským týmem Schio.

Na výkonnost, jakou mají Brazilci a Srbsko a Černá Hora, prý čeští hráči ještě nějakou dobu nemohou pomýšlet. "Hráli jsme Světovou ligu poprvé, a pro nás je výborné, že takové soupeře vůbec potkáme. Až bude proti nim pravidelně nastupovat tři, čtyři roky, pak se může stát, že je občas porazíme," myslí si Novotný, kterého ale těšilo, že česká reprezentace za sebou nechala v konečném hodnocení soupeře zvučných jmen, včetně loňských vítězů Světové ligy Rusů.

"Z toho zbytku světa jsme momentálně asi nejlepší. Jen škoda, že jsme se o startu v soutěži dozvěděli tak pozdě, příprava zákonitě byla kratší a nám už na konci došly síly," zalitoval ještě.

Chyby z vyčerpání

Kapitána Ivo Dubše mrzelo, že mužstvo se v závěru druhého a třetího setu přiblížilo soupeři bodově na dosah, jenže pak přišly chyby z vyčerpání. "Už by to chtělo opravdu jednou zlomit na pořádné soutěži velké mužstvo a to by možná byl ten impuls, který by nás nakopl mezi užší světovou špičku."

I tak ale devětadvacetiletý smečař cítí z výsledků týmu, který vedl do bojů velkou satisfakci. "Hlavně jsme dokázali veřejnosti, že čtvrtá příčka z mistrovství Evropy nebyla náhoda."

Anketa

Jakou známkou (podle školní stupnice) byste oznámkovali vystoupení českých volejbalistů ve Světové lize?
1
76,3 %
2
9,1 %
3
4,9 %
4
4,1 %
5
5,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 701 čtenářů.

Související články

Výběr článků

Načítám