Hlavní obsah

Montoya se prý tajně dohodl s McLarenem

Novinky, Martin Kavka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kolumbijec Juan Pablo Montoya, hvězda stáje formule 1 Williams, pořádně nakročil k přestupu do konkurenčního McLarenu. S týmem Rona Dennise prý Montoya uzavřel tajnou dohodu, podle níž v roce 2005 změní 'dres' a vystrnadí ze stříbrného monopostu skotského veterána Davida Coultharda.

Článek

Sedmadvacetiletý Montoya, který má v probíhajícím ročníku mistrovství světa stále ještě šanci dosáhnout na titul, má u Williamsu smlouvu do konce příští sezóny. Podle spekulací si měl na další tři ročníky plácnout s McLarenem.

Tím by se pro stříbrné šípy stal nadbytečným Coulthard. Ačkoliv se v několika rozhovorech Skot vyjádřil, že by rád zůstal stáji věrný, zřejmě se ho nikdo nebude ptát. Ale i na dlouholetého pilota McLarenu, který se letos spíše trápí, je v nejrůznějších úvahách pamatováno. Bez místa by nezůstal - sáhl by po něm Williams.

Kolumbijcův přesun ke konkurenci se tedy již zdá být upečen. Otázkou je, zda jde o správný tah. Vždyť Williamsy s motory BMW v posledních závodech seriálu ukázaly zuby a pořádně otřásly dominancí Ferrari. Naopak McLaren se potýká s problémy okolo nového monopostu MP4-18. Jeho premiéra se neustále oddaluje a Dennisovi piloti musí s konkurencí bojovat za volanty starých vozů. To nesvědčí zrovna o síle týmu. Zisk titulu by z tohoto pohledu byl pro Montoyu schůdnější spíše u Williamsu...

Pokud všechny informace sedí, je Montoyův krok zvláštní i z finančního hlediska. Místo, aby zvolil vyčkávací taktiku a s případným titulem v kapse vyhnal svou cenu do výše, rozhodl se jednat hned. Teprve čas ukáže, zda volil správně.

Reklama

Související témata:

Související články

McLaren pokukuje po Montoyovi

Nevýrazné výkony Davida Coultharda v letošním ročníku MS formule 1 mohou podle televize BBC stát skotského pilota místo u stáje McLaren. Podle BBC by jej mohl...

Výběr článků

Načítám