Hlavní obsah

Michelin nehodlá měnit pneumatiky pro formuli

LONDÝN

Firma Michelin vyzvala Mezinárodní automobilovou federaci (FIA), aby v příštím závodu mistrovství světa formule 1 v Monze diskvalifikovala všechny vozy, které obouvají její pneumatiky. FIA momentálně řeší, zda jsou pneumatiky Michelin regulérní, podle některých expertů jsou totiž širší.

Foto: Lucie Zikmundová

Porodnice v mělnické nemocnici nabízí rodinné prostředí i prostřednictvím porodních boxů. V jednom z nich primářka oddělení MUDr. Mária Procházková.

Článek

Toho se okamžitě chytila konkurence, jejíž vozy používají gumy  Bridgestone, a stěžovala si FIA, že 'michelinky' nevyhovují pravidlům.

"Jestli chce FIA diskvalifikovat deset vozů ze startovního pole, tak ať si klidně poslouží," nechal se slyšet šéf vývojového programu firmy Michelin pro formuli 1 Pascal Vasselon. Dodal, že francouzské pneumatiky splňují regule, a není proto důvod, proč by měly v klíčové fázi vývoje seriálu mistrovství světa projít změnou parametrů.

MichelinBridgestone
ToyotaFerrari
WilliamsSauber
McLarenJordan
RenaultBAR
JaguarMinardi

"Michelinky" mohou za neúspěchy Ferrari

V pneumatikách má být podle expertů jeden z hlavních důvodů, proč momentálně zaostává stáj Ferrari s pětinásobným mistrem světa Němcem Michaelem Schumacherem. Jeho největší rivalové Fin Kimi Räikkönen s mclarenem a Kolumbijec Juan Pablo Montoya s williamsem jezdí s pneumatikami Michelin, které jsou prý širší, než mají být.

"Až dosud byly naše pneumatiky v pořádku, pak ale přece není důvod, aby teď vypadaly jinak. Hlavně bychom ale rádi zpochybnili to, že uprostřed sezony dojde najednou ke změně ve výkladu pravidel," zdůraznil Vasselon. "Navíc, pneumatiky pro závod v Monze šly do výroby bezprostředně po Velké ceně Maďarska, a teď už se na nich ani nic měnit nedá," dodal jeden z čelních představitelů tradičního výrobce pneumatik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám