Hlavní obsah

Janiš odstartuje v Silverstonu ze čtvrté řady

Novinky, Martin Kézr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SILVERSTONE

Sedmý kvalifikační čas zařadil Jaroslava Janiše do čtvrté řady startovního roštu pro sobotní, sedmý závod mistrovství formule 3000 na britském okruhu Silverstone.

Foto: archiv W.O.CH.

W.O.CH.

Článek

Janiš si ještě šestnáct minut před koncem tréninku, který ovlivnilo drobné mžení, držel provizorní pole position, ale pak ho předstihlo šest soupeřů, z nichž nejrychlejší byl Wirdheim, který vede šampionát a bude mít letos už počtvrté na startu závodu nejvýhodnější postavení. "Neustále se měnící stav povrchu tratě byl děsivý, proměnlivé počasí mi nesedí," uznal český pilot.

Janiš by na okruhu, kde jel včera poprvé v životě, rád rozšířil dosavadní sbírku 13 bodů, která mu přisuzuje sedmou příčku průběžného pořadí. "Trať jsme zkoušel doma jezdit na počítačovém simulátoru a rychlé zatáčky mi seděly, ovšem realita je vždy trochu jiná. Doufal jsem v trochu lepší výsledek kvalifikace, nicméně rád bych se udržel mezi bodující osmičkou. Hodně bude záležet na startu, minule ve Francii jsem kvůli potížím s řazením vlastně ani pořádně nezávodil," prohlásil Janiš.

Výsledky kvalifikace:
1. Wirdheim (Švéd./Arden International)1:36,541 min
2. Pantano (It./Durango)1:36,973
3. Sperafico (Braz./Coloni)1:37,071
4. Liuzzi (It./Red Bull Junior)1:37,138
5. Friesacher (Rak./Red Bull Junior)1:37,148
6. Bell (USA/Arden International)1:37,274
...
8. Janiš (ČR/Superfund-ISR-Charouz)1:37,403
10. Schroeder (Fr./Superfund-ISR-Charouz)1:37,786

Reklama

Výběr článků

Načítám