Hlavní obsah

Inzaghi se vrátil a zajistil Laziu vítězství

PRAHA

Fotbalisté Lazia Řím vstoupili do čtvrtfinále Poháru UEFA nejtěsnější výhrou nad přemožitelem Slavie, Besiktasem Istanbul. Vítězství italskému klubu zajistil Simone Inzaghi, jenž se vrátil do sestavy poprvé od operace ramene, které se podrobil před měsícem.

Foto: Martin Šalek
Článek

Inzaghi v 50. minutě vystřídal Favalliho a po chvíli střelou z otočky překonal gólmana Córdobu. Rekonvalescentům se dařilo také v ostře sledovaném utkání Celtiku Glasgow s Liverpoolem, které skončil remízou 1:1. Domácí povzbuzováni vyprodaným hledištěm vtrhli do zápasu jako blesk a hned z prvního útoku Hartson nastřelil břevno.

Jen o několik sekund později už otevřel skóre švédský kanonýr Larsson, který hrál poprvé jen 32 dní poté, co utrpěl dvojnásobnou zlomeninu čelisti. O smírném výsledku rozhodl Heskey, jenž nastoupil do útoku Liverpoolu znovu po zranění stehna. Čeští fotbalisté Vladimír Šmicer a Milan Baroš do hry nezasáhli.

Málaga popatnácté neprohrála

Málaga vyhrála nad Boavistou Porto díky obnovené spolupráci útočníků Daria Silvy a Delyho Valdese. Silva, který se vrátil do sestavy španělského celku v Poháru UEFA po disciplinárním trestu, našel Valdese u vzdálenější tyče a panamský fotbalista se ze dvou metrů nemýlil.

Těsná výhra dává španělskému klubu naději, že prodlouží své premiérové účinkování v evropském poháru. Málaga, která postoupila do soutěže z Intertoto Cupu, na mezinárodní scéně už v patnáctém utkání po sobě neprohrála.

Panathinaikos začal nejlépe

Nejlepší pozici před odvetami si vybudoval Panathinaikos Atény, který jako jediný dokázal uspět na soupeřově půdě a zvítězil v duelu aktuálních lídrů ligových soutěží v Portu 1:0. Řeckému klubu zajistil cennou výhru polský kanonýr nigerijského původu Olisadebe, který vstřelil jediný gól dvacet minut před koncem.

Odvety se hrají za týden.

Reklama

Související články

V Poháru UEFA se rozpoutá 'Válka o Británii'

Největším magnetem čtvrtečních úvodních čtvrtfinálových zápasů Poháru UEFA je duel v Glasgowě, kde na sebe narazí ostrovní rivalové domácí Celtic s anglickým...

Výběr článků

Načítám