Hlavní obsah

Hlinku pustili z nemocnice a zakázali cigarety

Novinky, Martin Kézr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kouč olympijských vítězů z Nagana Ivan Hlinka byl už po srdečním kolapsu propuštěn z brněnské nemocnice do domácího léčení, ale příkaz doktorů zněl jasně: s kouřením je konec!

Článek

"Pět dní v nemocnici jsem to bez cigarety vydržel, teď to ale musím zvládnout dál. Nejde o žádné předsevzetí, nýbrž o nutnost," řekl 53letý Hlinka, jenž kouřil až krabičku denně. "Už v minulosti jsem se cigarety snažil omezit, ale nikdy nebyl tak vážný důvod s tím skoncovat. Snad se bez toho obejdu a doufám, že to radikální rozhodnutí ve mně přežije," prohlásila hokejová legenda, jenž se před dvěma týdny vydala na dráhu hráčského agenta.

Ze zdravotních důvodů Hlinka zrušil i cestu na draft NHL do Nashvillu. "Tak měsíc se mám šetřit, proto raději zůstanu doma. Cítím se ale docela fajn. Psalo se, že mi šlo o život, tolik vážné to snad nebylo," sdělil trojnásobný světový šampión, jenž se bude snažit v nejbližších týdnech odpočívat, ale aktivně.

"Určitě zkusím golf nebo půjdu alespoň na houby. Kdybych nedělal vůbec nic, stal by ze mne nerudný dědek a jen doufám, že mě manželka nebude moc hlídat, pak bych byl čím dál tím nepříjemnější," usmál se.

Reklama

Související články

Hlinka předčasně skončil v Omsku

Trenér Ivan Hlinka končí své angažmá v ruském Omsku. Podle deníku Sport se třiapadesátiletý kouč sešel v dějišti hokejového mistrovství světa v Helsinkách...

Hlinka už nechce trénovat, bude agentem

Kouč olympijských vítězů z Nagana Ivan Hlinka už nechce dál trénovat a vydává se na dráhu hokejového agenta. Je připraven na denní diskuse s vytipovanými...

Výběr článků

Načítám