Hlavní obsah

Hewittův otec nesouhlasí s kritikou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ADELAIDE

Otec tenisty Lleytona Hewitta se brání kritice, která se hlavně v australských médiích objevila po vyřazení jeho syna v prvním kole Wimbledonu. Podle Glynna Hewitta jsou všechny výroky jenom výsledkem závisti.

Foto: Pavel Vigh
Článek

Australští novináři po vyřazení Hewitta Chorvatem Ivo Karlovičem přišli s tím, že otec má na druhého hráče světa špatný vliv. Podle nich by se měl loňský wimbledonský vítěz spíše než s rodiči radit s přítelkyní Kim Clijstersovou.

Otec radí ve financích, matka s výživou

V tomto smyslu se vyjádřil především wimbledonský šampión z roku 1958 Ashley Cooper. "Nechápu, jak se může Cooper, který mě i Lleytona viděl jedinkrát v životě, vyjadřovat k naší rodinné situaci. Navíc je to hráč ze staré éry, kdy byly úplně jiné požadavky na tenisty a jejich profesionalitu," rozčiluje se Hewitt starší.

Ten hodlá společně s manželkou Cherylin Hewitta, který může po Wimbledonu spadnout až na páté místo žebříčku pro nasazování do turnajů, doprovázet na turnajích i nadále.

"Jsme s ním proto, že nás tam chce. Kdyby nebyl tenistou a ve svých dvaadvaceti letech by studoval univerzitu nebo pracoval, pravděpodobně by s námi žil v jednom domě. Je na tom něco špatného?" dodal otec, který Hewittovi pomáhá také jako finanční poradce, zatímco jeho manželka svému synovi radí se správnou výživou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám