Hlavní obsah

Hejduk s Forsbergem zařízli Predátory z Nashvillu

Novinky, Novinky, ČTK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TENN

Milanu Hejdukovi z Colorada vyšel středeční zápas zámořské NHL proti Nashvillu na výbornou. Krajanovi Vokounovi vstřelil dvě branky a u dalších tří asistoval. Ještě výrazněji se na vítězství Colorada podepsal Peter Forsberg, který nasbíral šest bodů za gól a pět přihrávek. Prosadili se i Radim Vrbata a Martin Škoula.

Foto: ČTK

Světelná napodobenina Cheopsovy pyramidy zazáří v Ostravě

Článek

Hejduk středečním mačem prodloužil svou sérii utkání, v nichž se zapsal do zápasových statistik. V posledních 12 soubojích totiž nasbíral 20 bodů, osmkrát rozvlnil síťa dvanáctkrát vybídl k brance spoluhráče.

"Celý tým hraje skvěle," hodnotil Hejduk svou úspěšnou sérii, která je aktuálně nejdelší v celé soutěži. "Lépe kontrolujeme puk, vytváříme si hodně gólových šancí, které pak dokážeme proměňovat," dodal bývalý pardubický forvard, jenž svýmprvním gólem v utkání poslal na střídačku krajana v dresu Predátorů z Nashvillu Vokouna. Tomu se čtrnácté utkání v ročníku vůbec nevydařilo,doHejdukova zářezu tahal kotouč ze sítě třikrát. Nejdříve jej pokořil Steve Reinprecht svým stým gólem kariéry, pak Adam Foote a Mike Keane. Po Keanovi zatloukl posledníhřebíček do Vokounovy "rakve" Hejduk. Nashvillu se ještě podařilo na začátku druhé třetiny snížit na 2:4, ale těsně po polovině utkání udeřili Rob Blake a Forsberg v rozpětí 21 sekund a definitivně rozhodli.

Po jedné asistenci si v dresu Colorada připsali Radim Vrbata a Martin Škoula. "Všechno, čeho se dotkli, skončilo v naší brance," posteskl si trenér Predátorů Barry Trotz.

Jágr jen asistoval

Jaromír Jágr přihrál na jediný gól Washingtonu, který doma prohrál s Phoenixem 1:2 v prodloužení. Phoenix prokázal maximální efektivitu v zakončení,k vítězství stačilo Kojotům pouhých 14 střel, zatímco Washington vypálil na branku soupeře dvaatřicetkrát. Vynikající výkon však podal brankář Coyotes Sean Burke. "Poměr střel hovoří jasně," prohlásil trenér Phoenixu Bob Francis. "Sean podal výkon, o kterém lze hovořit pouze v superlativech," pochválil oporu svého mužstva.

Také v posledním utkání středečního programu se radovali hosté. Florida porazila New Jersey na jeho ledě 2:1. I Panterům stačilo k výhře pouhých 14 střel, zatímco Roberto Luongo v jejich brance musel čelit 27 pokusům Ďáblů. Luongo ovšem zachytal výborně a pomohl tak Floridě ukončit pětizápasovou šňůru bez vítězství.

STATISTIKA

New Jersey vs. Florida 1:2

Třetiny: 1:1, 0:1, 0:0. Branky: 10. Brylin - 18. Nilson, 37. Mezei. Střely: 27:14. Vyloučení: 4:8. Diváci: 13 044.

Washington vs. Phoenix 1:2 v prodl.

Třetiny: 0:0, 1:0, 0:1 - 0:1. Branky: 30. Gončar (Jágr) - 48. Nagy, 62. Amonte. Střely: 32:14. Vyloučení: 2:4. Diváci: 14 417.

Nashville vs. Colorado 3:7

Třetiny: 1:4, 1:2, 1:1. Branky: 6. Wilm, 23. Hall, 53. Delmore - 14. a 50. Hejduk, 4. Reinprecht (Vrbata), 7. Foote (Hejduk), 10. Keane, 31. Blake (Hejduk), 31. Forsberg (Škoula, Hejduk). Střely: 35:22. Vyloučení: 7:10. Diváci: 15 125

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám