Hlavní obsah

Finále MS v inline hokeji prohráli Češi s USA v prodloužení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PÍSEK

Čeští reprezentanti v inline hokeji získali na mistrovství světa organizace FIRS stříbrné medaile. V nedělním finálovém zápasu na šampionátu v Písku prohráli s celkem Spojených států amerických 2:3, když rozhodující branku vstřelil na počátku třetího desetiminutového prodloužení C. J. Yoder.

Foto: Josef Sekyra
Článek

Českému celku citelně chyběl útočník Martin Vozdecký, jenž si v semifinále proti Kanadě poranil třísla. 

Čechy držel gólman

Domácí tým nezačal proti lépe bruslícímu soupeři dobře a už na počátku deváté minuty prohrával o dvě branky. Naději vykřesal 28 sekund před koncem první půle Daniel Tvrzník a tentýž hráč vstřelil po změně stran po individuální akci i druhý gól českého mužstva.

K výbornému výkonu se rozchytal brankář Martin Altrichter, který zneškodnil vyložené šance Garveymu a Constanzovi a držel domácí celek ve hře. Na druhé straně Pavel Würtherle namířil svoji střelu jen do břevna.

Tři a půl tisíce diváků hnalo mužstvo pořadatelské země do útoku i v následném prodloužení. V něm byli svěřenci Luďka Stehlíka aktivnější, jenomže Vackův pokus skončil pouze na tyči a o chvíli později Američané udeřili. Z rychlého protiútoku na začátku třetí nastavené desetiminutovky vypálil z levé strany C. J. Yoder a Altrichter se už nestačil přesunout.

"V tomhle stadiu únavy už to nešlo," vysvětloval po utkání zcela vyčerpaný gólman, jenž v letošním ročníku hokejové soutěže hájil barvy extraligového Znojma. "Na ledě je větší zima, tady jsem propotil snad i betony. Škoda, byla tu perfektní atmosféra, ale vymstilo se nám, že jsme hráli víc těžších zápasů po sobě a neproměnili řadu šancí. Ostatně jako v průběhu celého turnaje," posteskl si.

Chyběl střelec

Trenér Stehlík byl stejně jako celý tým zklamán, že po úspěchu amerických žen, které vybojovaly v Písku zlato minulý týden, putoval do zámoří i druhý pozlacený pohár pro vítěze. "Byl to vyrovnaný zápas, který se pro nás sice nevyvíjel dobře, ale v dalším průběhu jsme mohli vítězný gól dát stejně tak dobře my. Vyhrálo šťastnější mužstvo," pravil.

Dobře věděl, jak týmu scházely střelecké kvality Vozdeckého, autora hattricku v sobotním semifinále proti Kanadě. "V každém utkání jsme se mohli spolehnout na jeden až dva jeho góly. Jeden navíc by nám dnes stačil," rmoutil se reprezentační kouč.

USA - Česká republika 3:2 v třetím prodloužení (2:2, 2:1)
Branky: 7. Melson, 9. Weichselbaumer, 62. C. J. Yoder - 20. a 27. D. Tvrzník. Rozhodčí: Alex, Young (oba Kan.). Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 3500.
Konečné pořadí MS:
1. USA, 2. ČR, 3. Kanada, 4. Francie, 5. Švýcarsko, 6. Itálie, 7. Německo, 8. Španělsko, 9. Švédsko, 10. Mexiko, 11. Korea, 12. Japonsko, 13. Austrálie, 14. Řecko, 15. Velká Británie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám