Hlavní obsah

Fabie WRC jedou v druhé desítce

Novinky, Radek Malina, Trier

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRIER

Fabie WRC, nové zbraně týmu Škoda Motorsport, se při premiéře v seriálu mistrovství světa - Německé rallye - drží v druhé desítce. Fin Toni Gardemeister je po šesti rychlostních zkouškách na čtrnáctém místě, jeho týmový kolega Francouz Didier Auriol se drží na šestnácté pozici.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

"V průběhu páté rychlostní zkoušky jsem cítil malé vibrace v přední části vozu, ale jinak jede Fabia skvěle. Jen v úzkých zatáčkách se nechová optimálně," hodnotil vystoupení v průběhu první etapy Toni Gardemeister.

Vede si lépe než octavia

Fabia WRC si při prvním startu zatím vede mnohem lépe než Škoda Octavia WRC před čtyřmi a půl lety, kdy do soutěže v Monte Carlu prakticky neodstartovala. Po prvním měřeném úseku si všichni v týmu mohli odechnout, byť Auriol byl třináctý a Gardemeister čtrnáctý. Postupně se však oba piloti propracovali výš, jenže je zbrzdily problémy.

Zatímco Gardemeister spoléhá na švédskou převodovku značky Carlsson, Auriol disponuje anglickým typem X-trac. A už po druhé rychlostní zkoušce musel sáhnout k výměně. Při servisu po čtvrté rychlostní zkoušce pak jeho mechanici řešili problémy s hydraulikou.

Gardemeister v průběhu čtvrtého měřeného úseku prorazil levou přední a zadní pneumatiku. Po servisu, který proběhl hladce, pak nepřijel ve stanoveném limitu do časové kontroly před pátou rychlostní zkouškou a dostal penalizaci deset vteřin.

Nejrychleji jel Burns

V čele soutěže je Richard Burns s Peugetoem WRC 206, který vyhrál tři rychlostní zkoušky. V popředí se dlouho držel díky dvěma nejrychlejším časům ve třetí a čtvrté erzetě Estonec Markko Märtin s Focusem WRC, jenže v posledních dvou měřených úsecích první etapy měl problémy s převodovkou, a tak se pořadím propadl z prvního místa až na desáté.

Německá rallye, osmý podnik mistrovství světa, pokračuje v sobotu dalšími devíti rychlostními zkouškami, v neděli je na programu šest měřených úseků. Vítěz bude korunován krátce před 16 hodinou.

Pořadí po 6. rychlostní zkoušce
1. Burns, Reid (Ang., Peugeot 206 WRC)1:05:20,4 hod.
2. Loeb, Elena (Fr., Citroën Xsara WRC)7,6 s.
3. Grönholm, Rautiainen (Fin., Peugeot 206 WRC)8,7
4. C. McRae, Ringer (Skot., Citroën Xsara WRC)27
5. G.a H. Panizzi (Fr., Peugeot 206 WRC)42,1
6. Sainz, Marti (Šp., Citroën Xsara WRC)43,7
7. Duval, Prevot (Bel., Ford Focus WRC)47
8. Robert, Bedon (Fr., Peugeot 206 WRC)53,5
...
12. Kresta, Tománek (ČR, Peugeot 206 WRC)1:56,7 min.
14. Gardemeister, Lukander (Fin., Škoda Fabia WRC)1:57,4 min.
16. Auriol, Giraudet (Fr., Škoda Fabia WRC)2:28,8 min
23. Kopecký, Schovánek (ČR, Škoda Octavia WRC)3:53,2 min.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám