Hlavní obsah

Déšť odložil wimbledonské čtvrtfinále

– LONDÝN

Do středečního tenisového dění ve Wimbledonu opakovaně promlouval déšť, a to natolik vehementně, že byl program po dvacáté hodině definitivně ukončen. Nestačil se odehrát ani jediný zápas čtvrtfinále mužské dvouhry.

Foto: archiv Valachy

O víkendu si budou moci návštěvníci Velkých Karlovic také zadarmo zajezdit na segway.

Článek

V All England Clubu se začalo hrát podle plánu, ale už po patnácti minutách bylo třeba kurty přikrýt. Po hodině byli tenisté povoláni zpět, ale tentokrát nepršelo jen tři minuty. Po dalších čtyřiceti minutách se znovu začalo hrát, ale za hodinu a půl počasí hráče opět zahnalo do šaten. Poslední pokus podnikli tenisté před dvacátou hodinou, ale další dešťové srážky zakrátko přinutily organizátory přesunout zbývající program na čtvrtek.

Zápas mezi domácím Timem Henmanem a Sébastienem Grosjeanem na centrkurtu byl přerušen za stavu 2:1 na sety pro Francouze. Ve čtvrtém setu vede Henman, jediná naděje Britů v turnaji, 2:1, ovšem na podání půjde Grosjean. Francouz získal první set v tie-breaku, druhý set prohrál 6:3 a třetí ve stejném poměru vyhrál.

Druhý čtvrtfinálový souboj mezi přemožiteli posledních českých zástupců v mužské dvouhře se dostal až do pátého setu. Němec Alexander Popp hraje s Markem Philippoussisem z Austrálie zatím 6:4, 6:4, 3:6, 3:6 a 2:2.

Obě utkání se budou dohrávat společně se zbývajícími čtvrtfinále Federer - Schalken a Björkman - Roddick. Program začne ve čtvrtek poněkud dříve, než v obvyklých třináct hodin. To proto, aby se turnaj nenatáhl do třetího týdne, což už se také několikrát stalo.

Reklama

Související články

Novinky z Wimbledonu den po dni

Tráva, bílé oblečení, tradice... Takový byl i letos nejprestižnější z tenisových grandslamů, slavný Wimbledon. S námi jste mohli být v All England Clubu každý...

Výběr článků

Načítám