Hlavní obsah

Dallas ztratil naději na finále v poslední čtvrtině

– DALLAS

Basketbalisté San Antonia Spurs zvítězili v šestém semifinálovém zápasu Západní konference NBA v Dallasu nad domácími Mavericks 90:78. Celou sérii vyhráli poměrem 4:2 a postoupili do finále.

Foto: Leona Roháčková

Ilustrační foto

Článek

Dlouho to přitom vypadalo, že se Dallasu i bez stále zraněného Dirka Nowitzkého podaří sérii dotáhnout až do sedmého utkání. V závěrečné čtvrtině, do níž domácí tým vstoupil s třináctibodovým náskokem, však San Antonio takřka vymazalo soupeře z palubovky a nevídanou šňůrou 23 bodů zápas otočilo.

Výrazně mu k tomu pomohl sedmatřicetiletý veterán Steve Kerr, který během 13 minut na hřišti proměnil každý ze čtyř trojkových pokusů. "Byl jsem úplně volný. Tohle jsou střely, které musím dávat," zlehčoval své zásluhy čtyřnásobný vítěz NBA.

Ke Kerrovi se přidal i nejlepší střelec zápasu Stephen Jackson, který 24 body zastínil tradičně největší hvězdu San Antonia Tima Duncana. "Tima dnes dobře bránili, takže musel střílet někdo jiný. Tak jsem si prostě našel volnou pozici a sebevědomě střílel, dnes mi to tam padalo," pochvaloval si Jackson.

Západní konference, finále
Dallas Mavericks vs San Antonio Spurs 90:78 (konečný stav série 4:2)

Jiná dimenze

Jeho výkon ocenil i kouč Spurs Gregg Popovich. "Stephen nás dnes zachránil před pádem na dno. Svými trojkami a průniky odvedl skvělou práci, která nás udržela v zápase," řekl.

Naopak zklamání z nevídaného obratu v utkání neskrýval Popovichův kolega na lavičce Dallasu Don Nelson. "Nevím, co k tomu mám říct. Dlouho jsme hráli dobře, a pak se najednou všechno pokazilo. Ve čtvrté čtvrtině jsme prostě nedokázali dostat míč do koše. San Antonio navíc najednou hrálo v úplně jiné dimenzi, bylo to neuvěřitelné," uvedl Nelson.

San Antonio se ve finále NBA bude snažit navázat na svůj triumf z roku 1999. Finálová série na čtyři vítězná utkání začne ve středu 4. června v San Antoniu, kde se o dva dny později bude hrát i druhý zápas. Pak se série maximálně na tři utkání přesune do New Jersey a vítěz NBA bude znám nejpozději 18. června, kdy by se na palubovce San Antonia hrál případný rozhodující sedmý zápas.

Reklama

Související témata:

Související články

San Antonio se ujalo vedení v sérii s Dallasem

Po třetím zápase finále Západní konference NBA se poprvé v sérii ujalo vedení San Antonio. V zatím bodově suverénně nejchudším vzájemném utkání zvítězili Spurs...

Výběr článků

Načítám