Hlavní obsah

Bohemians překousli kontumaci, Sparta je mistrem

PRAHA

Vedení fotbalového klubu Bohemians uvolnilo pražské Spartě cestu k titulu. Rozhodlo, že se neodvolá proti kontumaci nedohraného derby z 28. kola ve prospěch Sparty. Letenští tak mají před posledním ligovým kolem nedostižitelný náskok čtyř bodů na Slavii a konečně mohou být korunováni mistry ligy.

Foto: Zdeněk Drgáč

Objekt B ze Stavby I.

Článek

První fotbalová liga žila čtyři dny v nejistotě. Od pátku totiž nebylo jasné, zda se Bohemians proti verdiktu ligové komise odvolají. "Přejeme si, aby byl titul mistra ligy předán důstojně a v termínu a ne někdy dva týdny po skončení ligy. Pokud bychom možnost odvolání do 15 dnů od rozhodnutí komise využili, mohlo by to tak skončit," řekl ředitel klubu Jan Kavalírek. Dodal, že dva dny se táhnoucí jednání představenstva bylo velmi bouřlivé. "Uznáváme výhru Sparty na našem hřišti, obě její branky byly regulérní," uzavřel Kavalírek.

Na Spartě už radost vyprchala

Na Spartě žádný gejzír radosti nevybuchl. Nikdo prý totiž nepochyboval o tom, že ani případné vršovické odvolání nebude mít na zisk 32. titulu vliv. "Potvrdily se výsledky ze hřiště a z toho mám radost. Ukázalo se, že my máme čisté svědomí, titul jsme si zasloužili. Ale raději si ještě počkám na písemné vyjádření svazu," poznamenal sparťanský ředitel Miroslav Pelta.

Ani fotbalisté nejásali, o sobotní oslavy je připravilo sobotní rozhodnutí svazových činovníků, kteří jim nepředali pohár po zápase proti Olomouci. A tak se dnes o pasování na mistra dozvídali od novinářů. "To nemá cenu ani komentovat, to přece každý očekával. Tušili jsme, že se Bohemians nemají proti čemu odvolávat," vysvětloval Lukáš Zelenka, který po sobotním zápase projevoval nejvíc nespokojenosti s tím, že jeho tým pojede pro pohár až do Zlína, kde Sparta zakončí v sobotu letošní ligu. Přiznal, že ta největší radost z něho už vyprchala. "Mistrem se cítím dávno, ale o tu bezprostřední radost jsme byli připraveni," pravil rozhodně letenský záložník.

Jedno odvolání přece jen bude

Verdikt disciplinární komise, která napařila klubu půlmiliónovou pokutu a na tři domácí utkání poslala 'klokany' do vyhnanství, naopak leží vedení Bohemians v žaludku. Již včera jsme informovali, že se předsednictvo klubu na mimořádném zasedání rozhodlo podat odvolání.

"Přijali jsme dostatečná opatření, rozhodně jsme neporušili soutěžní řád ČMFS. Žádáme zrušení trestu nebo jeho podstatné zmírnění," vyjádřili u Botiče zásadní nesouhlas s rozhodnutím Karolyiho komise.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám