Hlavní obsah

Bayern prý dluží Matthäusovi další peníze

PRAHA

Nejen půl milionu eur, ale i druhý zápas na rozloučenou prý dluží bavorský velkoklub Bayern Mnichov své někdejší hvězdě Lotharu Matthäusovi. Bývalý reprezentační kapitán a současný trenér Partizanu Bělehrad tak znovu přilil olej do ohně ve sporu, který s Bayernem vede již delší dobu. UVNITŘ ČLÁNKU: SOUHRN DĚNÍ VE FOTBALOVÉ EVROPĚ.

Foto: asekol.cz

Stacionární kontejner

Článek

Funkcionáři však jeho obvinění odmítají a tiskový mluvčí Markus Hörwick neváhal použít ostrých slov. "Dostal od nás rozlučkový zápas, který výhradně zorganizoval FC Bayern. Natrhli jsme si kvůli němu zadek, abychom mu umožnili loučení, jaké neměl žádný jiný německý sportovec," prohlásil Hörwick v úterý pro agenturu SID.

Reagoval tak na Matthäusovo vystoupení v televizním diskuzním pořadu ARD, kde bývalý mistr světa prohlásil, že za šest let v Mnichově ani jednou nepřijal zvýšení platu. "Za to jsem měl od Bayernu dostat rozlučkový zápas, při kterém si přijdu minimálně na tři miliony marek čistého," řekl Matthäus.

S kariérou se loučil 26. května 2000 benefičním zápasem proti tehdejší reprezentaci. Matthäus však tvrdí, že jeho loučení tehdy uspořádal svaz, nikoli klub. Svaz, Bayern i hráč se nicméně měli dohodnout na jediném rozlučkovém zápase, jehož pořadatelství se ujal výhradně Bayern. Podle úředníků Bayernu za zápas dostal po zdanění a odečtení nákladů čistý zisk přesně 3,927.671,16 marek.

"Dostal od nás skoro čtyři miliony marek čistého, Bayern měl z toho nulu. Jsme už vážně naštvaní a ptáme se, co od nás ještě chce?" reagoval Hörwick. Matthäus nicméně po konzultaci se svými právníky stále tvrdí, že bavorský klub výtěžek uskutečněné exhibice špatně vyúčtoval a žádá doplatek půl milionu eur. "Ale vždyť všechny doklady už jeho právníkům leží několik týdnů na stole," dodal rozhořčeně mluvčí Bayernu.

Kleberson touží po Anglii

Brazilský fotbalista Kleberson se chce prosadit v Evropě a nejraději by do anglické Premiere League. Třiadvacetiletý záložník brazilského Atletika Paraense a loňský mistr světa jednal už v minulém roce s Newcastlem United a Leedsem, z konkrétní dohody ale nakonec sešlo. "Hrát v Anglii je mým velkým snem. Věřím, že jsem na tuto výzvu připraven," řekl Kleberson listu The Guardian.

Zároveň dodal, že o anglické Premier League detailně mluvil i se svým krajanem a záložníkem londýnského Arsenalu Gilbertem Silvou. "Říkal mi, jak prestižní všechny zápasy v Anglii jsou," vyznal se Kleberson. Nejvážnějším zájemcem o brazilského záložníka je opět Newcastle, který by jej chtěl získat ještě na konci letošní sezóny.

Salgado nechce z Realu

Fotbalista Realu Madrid Michel Salgado popřel spekulace hovořící o jeho údajném odchodu do AC Milán. Sedmadvacetiletý reprezentant Španělska oznámil, že nebyl nikým kontaktován a o zájmu italského velkoklubu prý nic neví.

"Nic jsem o zájmu Milána neslyšel, ani od sportovního ředitele Realu Valdana, ani od mých agentů. A nejsem z toho vůbec smutný, pro mě je prioritou Real," uvedl Salgado. Pravý obránce má v Realu smlouvu do června 2004 a podle svých slov je ve španělském klubu nadmíru spokojený. "Jsem tady šťastný a bylo by ode mě bláhové hledat lepší klub než Real Madrid," dodal Salgado.

Desailly by chtěl trénovat fotbalisty své rodné země

Francouzský fotbalista Marcel Desailly by se jednou rád stal koučem fotbalové reprezentace své rodné země Ghany. Čtyřiatřicetiletý mistr světa z roku 1998 a v současnosti obránce londýnské Chelsea to prozradil v rozhovoru pro anglickou televizi.

"Mám připravenou celou řadu projektů v televizi, rozhlasu a další věci, ale ze začátku bych rád byl trenérem národního týmu Ghany," svěřil se Desailly, jenž má na kontě 103 startů ve francouzském dresu. Všechny své zkušenosti by prý rád předal jiným, až jednou pověsí kopačky na hřebík.

Po skončení hráčské kariéry se však prý do trénování nijak nepohrne. "Nejprve si udělám diplom, ale až dostuduji, pár let si ještě odpočinu. Fotbal totiž umí člověka vyždímat," dodal.

V současné době Desailly nehraje, protože ho zlobí bolavá kyčel. Proto v sobotu chyběl v sestavě Francie v kvalifikačním zápase s Maltou a neměl by hrát ani dnes proti Izraeli. V sobotu by však rád už nastoupil za Chelsea v anglické lize proti Sunderlandu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám