Hlavní obsah

Zpěváka skupiny Rammstein začala vyšetřovat prokuratura

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tilla Lindemanna, zpěváka skupiny Rammstein, začala vyšetřovat německá prokuratura. Podle agentury AFP je vyšetřován kvůli sexuálním útokům a nepovolené distribuci omamných látek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Till Lindemann, zpěvák skupiny Rammstein

Článek

Případem se zabývá berlínská prokuratura, která uvedla, že obdržela řadu podání od třetích osob, to znamená od lidí, kteří nejsou poškozeni zpěvákovým chováním.

V uplynulých týdnech německá média přinesla řadu svědectví mladých fanynek kapely Rammstein o nevhodném chování šedesátiletého frontmana skupiny a jeho spolupracovníků. Podle těchto svědectví mladé ženy dostaly pozvánky do zázemí koncertů či na večírky po koncertech. Tvrdí, že jim bylo naznačeno, že se očekává, že budou mít pohlavní styk s Lindemannem. Některé ženy také vyjádřily podezření, že dostaly drogy, aniž by o tom věděly.

Foto: Petr Horník, Právo

Rammstein založili v roce 1994 hudebníci pocházející z východní části Německa

Zahájení vyšetřování přivítala čtyřiadvacetiletá Shelby Lynnová ze Severního Irska, která jako první upozornila na Lindemannovo počínání, píše server Die Welt.

Lynnová tvrdí, že sex se zpěvákem po koncertu ve Vilniusu odmítla. Má podezření, že po odmítnutí jí někdo nasypal drogy do pití a že Lindemann s ní měl pohlavní styk ve stavu, kdy se nemohla bránit. Zpěvákovi právníci minulý týden uvedli, že všechna tvrzení jsou falešná. Hodlají to prokázat u soudu.

Kvůli podezřením ze sexuálního násilí svého zpěváka čelí skupina Rammstein výzvám k bojkotu v Rakousku a Švýcarsku. Ve středu měla koncert na letišti ve slovenském Trenčíně. Podle police na něj přišlo více než 33 tisíc lidí, uvedl web akutality.sk.

Zpěvák kapely Rammstein byl obviněn ze sexuálního obtěžování. Skupina zrušila večírky

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám