Hlavní obsah

Zpěvák kapely Rammstein byl obviněn ze sexuálního obtěžování. Skupina zrušila večírky

Několik žen již obvinilo zpěváka německé kapely Rammstein Tilla Lindemanna, že je na večírcích po vystoupení sexuálně obtěžoval. Skandál vypukl před dvěma týdny poté, kdy mladá Irka Shelby Lynnová na sociálních sítích napsala, že ji Lindemann na večírku po koncertě v litevském Vilniusu omámil nápojem a dělal jí sexuální návrhy. Na to konto se s podobným obviněním přihlásilo několik dalších žen.

Koncert skupiny Rammstein v Mnichově navštívily ve čtvrtek tisíce divákůVideo: AP

 
Článek

V průzkumu, který v úterý zveřejnil německý deník Bild, se uvádí, že pětačtyřicet procent dotázaných si přeje zrušení zbývajících evropských koncertů skupiny, dokud se obvinění nevyřeší. Jen 24 procent respondentů je pro pokračování turné beze změn, dalších 23 procent celá věc nezajímá a 8 procent nechtělo odpovědět.

Foto: Petr Horník, Právo

Zpěvák Till Lindemann je synem básníka a spisovatele Wernera Lindemanna.

Berlínská šestice všechna obvinění odmítá. Podle Bildu jsou členové kapely šokováni.

Německá ministryně pro rodinu Lisa Pausová na základě vznesených obvinění vyzvala k lepší ochraně fanoušků na koncertech. Současně vyzvala kapelu ke zrušení prostoru Row Zero, který vybraným fanouškům nabízí V. I. P. zážitek z koncertu včetně možnosti stát přímo pod pódiem a zúčastnit se after párty.

Zrušení večírků

Zástupci komplexu Olympiapark v Mnichově, v němž absolvují Rammstein tento týden čtyři koncerty, oznámili, že všechny večírky po koncertech byly zrušeny.

Bild rovněž napsal, že si skupina najala berlínskou PR agenturu, která se specializuje na krizový management, aby jí pomohla řešit následky probíhajícího skandálu. Najala si i právnickou firmu, aby vše ověřila. První zjištění se očekávají dnes.

FOTO: Rammstein rozzářili letňanské nebe

Stalo se

Německá ministryně pro rodinu chce na koncertech oddělovat ženy od mužů

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám