Hlavní obsah

Zlomili jsme Američanům vaz, řekl terorista Zavahrí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Povstalci v Iráku zlomili americké armádě vaz. V nahrávce zveřejněné v sobotu brzy ráno na internetu to prohlásil Ajmán Zavahrí, který je druhým nejvýznamnějším představitelem islámské teroristické sítě Al-Kajdá.

Článek

"Jen samotná Al-Kajdá v Iráku uskutečnila za poslední tři roky na 800 mučednických operací, kromě vítězství dalších mudžáhidů. A to je to, co zlomilo Americe v Iráku vaz," řekl Zavahrí na videonahrávce zveřejněné na islamistických webových stránkách.

"Amerika, Velká Británie a jejich spojenci nedosáhli ničeho, než ztrát, katastrof a neštěstí," dodal Zavahrí, který na nahrávce sedí před závěsem oblečený do bílého hábitu a černého turbanu.

Zatím nebylo možné zjistit, kdy byla nahrávka pořízena. USA se pokusily zabít Zavahrího letos v lednu při cíleném leteckém útoku na pákistánskou vesnici. Při náletu zorganizovaném CIA na pákistánskou vesnici zahynuli pravděpodobně nejméně čtyři významní činitelé Al-Kajdy. Zavahrí ovšem mezi nimi zřejmě nebyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám