Hlavní obsah

Zlikvidovali jsme ukrajinské sabotéry, tvrdí ruská tajná služba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská tajná služba FSB tvrdí, že ruské bezpečnostní složky zabily v neděli skupinu ukrajinských „sabotérů“, která se pokoušela dostat do Ruska. Z prohlášení vyplynulo, že čtveřice zemřela na hranicích Ukrajiny s ruskou Brjanskou oblastí.

Foto: Profimedia.cz

Zabavené zbraně Ukrajinců

Článek

„V důsledku střetu z 25. prosince 2022 byli zlikvidováni čtyři sabotéři, kteří se pokusili proniknout na území Brjanské oblasti z Ukrajiny,“ píše se v prohlášení FSB.

Zároveň bylo zveřejněno video, které ukazuje čtyři zakrvavená těla ve vojenských uniformách se zbraněmi. Podle ruského prohlášení měli údajní záškodníci kromě střelných zbraní také podomácku vyrobené bomby a chystali se „spáchat činy terorismu a sabotáže“.

Ukrajina se k incidentu nevyjádřila. Agentura AFP napsala, že ruská tvrzení nedokázala ověřit. Zároveň připomenula, že Rusko od svého vojenského útoku na Ukrajinu zažívá sérii výbuchů a dalších incidentů, které Moskva připisuje Ukrajincům. V Brjansku například v dubnu hořel sklad paliv, kde měli naftu i ruští vojáci.

Ukrajina požádá o vyloučení Ruska z Rady bezpečnosti OSN

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám