Hlavní obsah

Ženu probodl plážový slunečník hnaný větrem

Tragédie se ve středu odehrála v americkém Garden City Beach v Jižní Karolíně. Na tamní pláži se náhle zvedl silný poryv větru a vyrval z písku několik plážových slunečníků. Jeden z nich se zabodl třiašedesátileté Tammy Perreaultové do hrudi. Žena zraněním v nemocnici podlehla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Neštěstí se odehrálo před jedním z plážových barů krátce před jednou hodinou odpoledne tamního času. O tragédii s odkazem na americká média informoval britský deník Daily Mail.

Slunečníkové tyče bývají na konci naostřeny, aby šly lépe zabodnout do písku. Poryv větru mrštil deštníkem tak nešťastně, že právě jeho naostřený konec probodl nic netušící ženu sedící u baru na pláži.

Tammy Perraultová

Na pomoc jí okamžitě přispěchali kromě ostatních návštěvníků i dva členové záchranky, kteří právě byli mimo službu. Žena byla včas převezena do nemocnice, tam ale těžkým zraněním v oblasti hrudníku podlehla.

Muž v bouři odletěl i se slunečníkem

Koktejl

K těmto nehodám dochází na amerických plážích častěji, než by si člověk myslel. Ostrý hrot na konci slunečníku i široký poloměr jeho klenby může vítr mrštit proti lidem poměrně velkou rychlostí.

Ročně je podle Americké komise pro bezpečnost výrobků zraněno slunečníkem přes 3000 lidí. Podobně jako třiašedesátiletá Perreaultová zemřela v roce 2016 Lotti Michelle Belková z Virginie. Nejčastěji jsou zraněny ženy starší 40 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám