Hlavní obsah

Žena si při kbelíkové výzvě těžce poranila páteř

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Southport

Chtěla přispět na charitu, zaplatila za to ale svým zdravím. Čtyřicetiletá Amanda Devoyová přijala kbelíkovou výzvu, která se v posledních dnech stala celosvětovým fenoménem. Lidé si lijí na hlavu ledovou vodu, aby tak podpořili kampaň na boj se zákeřnou amyotrofickou laterální sklerózou (ALS). Žena však při tom uklouzla a vážně si zranila krční páteř, napsal server Liverpool Echo.

BEZ KOMENTÁŘE: Britka při kbelíkové výzvě uklouzla a poranila si krční páteř

 
Článek

Dvojnásobná matka a babička ze Southportu se koncem srpna zapojila do charitativní akce a na zahradě svých rodičů si od maminky nechala na hlavu vylít ledovou vodu. Okamžitě poté vběhla bosá do kuchyně, kde však na dlaždicích uklouzla.

Devoyová po pádu ztratila na pár vteřin vědomí. „Když jsem otevřela oči, máma se mě ptala, jestli jsem v pořádku. Cítila jsem mravenčení v rukách, a když jsem mluvila, vycházela ze mě nesrozumitelná slova. Vypila jsem ale jen půl sklenky vína, takže jsem věděla, že tím to není,“ popsala.

Žena nakonec skončila v nemocnici. Utrpěla vážné poranění krční páteře, ránu na hlavě a odřeniny. Podle lékařů si jen zázrakem nezlomila vaz. Nyní už Devoyová vzpomíná na svou kbelíkovou výzvu s úsměvem. A ostatním, kteří se jí zúčastní, radí: nikam neutíkejte a nejdřív se osušte.

Nevyléčitelná nemoc

Amyotrofická laterální skleróza je neléčitelné degenerativní onemocnění nervového systému. Trpí jím například slavný britský astrofyzik a matematik Stephen Hawking. Do kampaně, která na tuto nemoc upozorňuje, se už zapojila řada světových celebrit, sportovců, politiků, ale i běžných občanů, kteří se nejen polévají vodou, ale i finančně přispívají na výzkum ALS.

Do kampaně se zapojili mimo jiné Gwyneth Palthrowová, Jean Claude Van Damme nebo Lady Gaga

Reklama

Výběr článků

Načítám