Hlavní obsah

Brazilka přivezla do banky mrtvého muže a chtěla jeho jménem půjčku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brazilská policie zatkla ženu, která se pokusila získat půjčku na jméno zemřelého staršího muže, o němž tvrdila, že je to její strýc. Na invalidním vozíku jej už mrtvého přivezla do banky a u přepážky se dožadovala 17 tisíc realů (76 500 Kč).

Foto: Envato elements

Ilustrační snímek

Článek

Otřesná událost se odehrála tento měsíc v Riu de Janeiro. Podle policie, kterou citovala televize CNN, byl kredit bankou už předběžně schválený. Chyběl ale ještě mužův podpis.

Na videu, které natočila obsluha banky a které koluje na sociálních sítích, je vidět, že muž vůbec nereaguje. Jeho ruce jsou ochablé a hlava mu neustále klesá dozadu. Žena se ale na něj pokoušela mluvit.

„Strýčku Paulo, posloucháš?“ ptala se jej. „Musíš to podepsat. Pokud se nepodepíšeš, nepůjde to. Nemůžu se podepsat za tebe, musíš to být ty,“ pokračovala žena, přičemž se snažila přimět jeho ruku, aby sevřela pero.

Osmašedesátiletý muž ale pořád nic nevnímal, načež pracovníci za přepážkou pojali podezření, že něco není v pořádku. „Myslím, že se necítí dobře,“ řekla obsluha a zavolala záchrannou službu.

Lékař na místě potvrdil, že muž už nežije, a to už několik hodin, takže do banky jej údajná neteř přivezla už mrtvého. Poté se do případu vložila policie, jíž se žena snažila namluvit, že „strýček“ zemřel právě v bance.

Tomu ale vyšetřovatelé neuvěřili, protože muž měl na zadní části hlavy tmavé fleky, které prý naznačovaly, že muž zemřel vleže. Kdyby zemřel až v bance, měl by je na nohou, protože seděl na invalidním vozíku, uvedli kriminalisté.

Policie ženu podle serveru G1 obžalovala z pokusu o krádež a podvod a z hanobení zemřelé osoby.

Podvodnice jely autem do banky s tělem zemřelého muže a vybraly z jeho konta hotovost

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám