Hlavní obsah

Zemřel bývalý italský fotbalista Vialli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 58 let zemřel bývalý italský fotbalista a trenér Gianluca Vialli, který podlehl rakovině slinivky.

Bývalý italský fotbalista Vialli na archivních záběrechVideo: Reuters

 
Článek

Vialli začal svou kariéru v rodném klubu Cremonese, poté hrál v Serii A za Sampdorii a Juventus. Svou hráčskou kariéru ukončil v londýnské Chelsea a poté se věnoval manažerské a trenérské činnosti.

Foto: Profimedia.cz

Zemřel Gianluca Vialli

V 59 reprezentačních zápasech za Itálii vstřelil 16 gólů a byl členem „azzurri“ na mistrovstvích světa 1986 a 1990. Z domácího šampionátu v roce 1990 má bronzovou medaili.

Na konci prosince bylo oznámeno, že Vialli odstupuje z funkce vedoucího týmu u italského týmu, aby mohl nabrat síly pro léčbu rakoviny slinivky.

V italské reprezentací se jako vedoucí týmu znovu setkal s hlavním trenérem Robertem Mancinim, svým bývalým parťákem ze Sampdorie, a do posledních chvil doufal, že se bude moci vrátit ke své roli u týmu.

„Budeš mnoha lidem chybět. Jsi legendou pro nás i pro celý fotbal. Odpočívej v pokoji, Gianluco Vialli,“ napsal na Twitteru fotbalový klub Chelsea.

Brazilci se loučí s Pelém

Zahraniční

Reklama

Související témata:
Gianluca Vialli

Výběr článků

Načítám