Hlavní obsah

Zelenskyj přiletěl do Říma, sejde se i s papežem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinský prezident Zelenskyj přiletěl do Říma, napsala agentura Reuters. Setká se s italským prezidentem a premiérkou. Potvrdil i setkání s papežem.

Foto: Profimedia.cz

Italská premiérka se s ukrajinským prezidentem Zelenským sešla v únoru v Kyjevě

Článek

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu přiletěl na římské letiště Ciampino, Na letišti ho přivítal šéf italské diplomacie Antonio Tajani.

Zelenskyj se má setkat s italským prezidentem Sergiem Mattarellou, premiérkou Giorgiou Meloniovou a potvrdil i setkání s papežem Františkem.

Zahraniční cesty ukrajinského prezidenta obvykle podléhají utajení a podrobnosti jsou jasné až ve chvíli, kdy státník dorazí na místo. Po spekulacích médií ale kancelář italského prezidenta potvrdila, že Mattarella má Zelenského přivítat v Kvirinálském paláci.

Oficiálně nicméně není potvrzeno setkání Zelenského s Meloniovou, podle nejmenovaných zdrojů je ale tato schůzka pravděpodobná. Ze Zelenského tweetu je zjevné, že se setkáním s premiérkou počítá. Oba politici spolu jednali v Kyjevě v únoru.

Německo chystá zatím největší balík vojenské pomoci Ukrajině

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám