Hlavní obsah

Zabitý mafián se v Košicích pohyboval bez ochranky

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Jozef Eštok (30), označovaný policií za jednoho z bossů košického podsvětí, zřejmě netušil, že mu někdo jde po krku. "Cítil se bezpečně. Pohyboval se volně a bez ochranky," uvedl viceprezident slovenského policejního sboru Jaroslav Spišiak.

Článek

Eštok, jejž v sobotu mafie rozstřílela ze samopalů přímo v centru Košic, oficiálně podnikal, vlastnil ve městě bar s diskotékou. V minulosti už byl odsouzen za vydírání. Po propuštění z vězení působil v kruzích blízkých albánským gangům.

V období, kdy se šéfové košické mafie ocitli za mřížemi, převzal její vedení. Po nástupu nového bosse se postu dobrovolně vzdal, navzájem se prý respektovali a Eštokův vliv se rozšiřoval. Údajně profitoval především z obchodu s drogami, organizovaných krádeží aut, z půjček a ochrany převaděčů přes hranice.

Při Eštokově "popravě" přišel o život nevinný člověk - 29letý muž, který se měl za týden ženit. Seděl s 23letou přítelkyní v automobilu a náhodná kulka ho trefila přímo do hlavy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám