Hlavní obsah

Výjimečné tresty vrahům v Mexiku: 384 a 146 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MEXIKO

Dva mimořádné tresty padly za brutální zločiny v Mexiku. Za sedminásobnou vraždu dostal v úterý Orlando Magana v hlavním městě Mexiku 384 let vězení. O den později odsoudila porota ve městě Ecatepec ke 146 letům za mřížemi Josého Luise Nieta. Ten úmyslně najel nákladním automobilem do davu předškoláků - dvě děti zabil, 22 dalších zranil.

Foto: Lucie Balcarová, Město Bohumín
Článek

Orlando Magana byl jedním z lupičů, kteří se rozhodli vykrást rezidenci bohaté mexické rodiny na okraji hlavního města. Do domu se dostali v přestrojení za donáškovou službu.

Ukradli všechno, co mohli, a pak se rozhodli skoncovat se všemi svědky. Své oběti:  matku, otce, jejich tři děti a dvě služky - ubodali a uškrtili. Napadení přežil jen jediný člověk: přítel rodiny, který byl v době útoku v domě na návštěvě. Ten posléze Magana identifikoval.

Vrah si z vyměřeného trestu podle mexického práva odpyká ve vězení maximálně padesát let. Navíc bude muset pozůstalým vyplatit 24 tisíc dolarů (asi 720 tis. Kč) jako odškodnění.

Vadily mu děti ve školce

Na 146 let do vězení poputuje sedmapadesátiletý mechanik José Luis Nieto, který si několik měsíců stěžoval vedení nedaleké školky, že mu děti každé ráno nástupem u vlajky blokují vjezd do domu.

Pak mu došla trpělivost a 6. května 2002 najel plnou rychlostí do zhruba stovky dětí automobilem. Na místě zabil Arianu Martínezovou a Rodriga Reyese, jimž ještě nebylo ani pět let, a zranil 22 dalších dětí.

Nieta usvědčila amatérská videonahrávka pořízená na místě činu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám