Hlavní obsah

Vřava v britské talk show. Islámský kazatel označil Churchilla za válečného zločince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pobouření vyvolal radikální islámský kazatel Mohammed Hijab, který v britské talk show v rámci Piers Morgan Show označil někdejšího britského premiéra Winstona Churchilla za válečného zločince. Podle Hijaba si Churchill tento popis vysloužil za bombardování německých měst, uvedl web listu Express.

Foto: archiv, Právo

Sir Winston Churchill na nedatovaném portrétu

Článek

Vřava v talk show vypukla, když Hijab a americký rabín Shmuley Boteach, další host moderátora Pierse Morgana, v rámci diskuse o událostech v Izraeli a především v Pásmu Gazy zavedli řeč na nejuctívanějšího britského premiéra Winstona Churchilla, uvedl Express.

Rabín poznamenal, že Churchill ve 40. letech neváhal v reakci na genocidu nechat vybombardovat velkou část Německa. Podle Hijaba ale tehdejší britský vůdce právě v tom udělal chybu.

„Churchill se mýlil. Zabíjení v Drážďanech a Hamburku bylo kolektivním trestem. Churchill byl válečný zločinec,“ řekl Hijab. Své tvrzení pak podle webu na přímý dotaz moderátora zopakoval.

Rabín Shmuley se Churchilla zastal. „Dovolte mi, abych to řekl jasně. Churchill byl největší státník 20. století. Zachránil svět před nacistickým terorem,“ prohlásil.

„Nevíte , o čem mluvíte“

Hijab trval na tom, že je proti zabíjení civilistů bez rozdílu, ať už ho nařídí kterýkoli vůdce. Na dotaz, kolik podle něj zahynulo civilistů v německých městech během druhé světové války, ale přiznal, že nezná přesná čísla.

„Vy tedy vlastně nevíte, o čem mluvíte,“ poznamenal na adresu Hijaba moderátor talk show.

Obrovský dav se shromáždil ve Washingtonu. Na podporu Izraele

Zahraniční

Islamistický kazatel rovněž prohlásil, že izraelská armáda je podle definice OSN teroristickou organizací a že Izrael zabíjí palestinské děti z politických důvodů.

Napadl také izraelského prezidenta Jicchaka Herzoga, o němž prohlásil, že je „kluzčí než lubrikanty, které prodává v sexshopu své dcery“.

Hijab už byl kvůli poznámkám o Pákistáncích a Indech obviněn z podněcování nenávisti, poznamenal Express.

Stotisícová propalestinská demonstrace zneklidnila Británii. V Londýně vlála vlajka tauhídu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám