Hlavní obsah

Ve Velké Británii hledají dvouměsíční miminko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie ve Velké Británii pátrá po dvouměsíčním dítěti poté, co byli jeho rodiče zatčeni, píše server BBC. Constance Martenová a Mark Gordon i s novorozencem byli nahlášeni jako pohřešovaní od 5. ledna letošního roku, kdy se jim na dálnici M5 poblíž Boltonu porouchalo auto. Dítěti bylo v té době jen pár dnů.

Britská policie pátrá po dvouměsíčním miminku.Video: AP

 
Článek

Od té doby dělali vše pro to, aby se vyhnuli policii. Měnili místa pobytu, spali ve stanu a tváře se snažili mít zakryté, aby nebyli rozeznatelní kamerovým systémem. Tímto způsobem se jim dařilo prchat dva měsíce.

Byli na mnoha místech, například v Liverpoolu, Essexu, jižním Londýně či ve východním Sussexu. Policie je nakonec zadržela v Brightonu na upozornění veřejnosti. Byli zatčeni pro podezření z trestného činu zanedbávání péče o dítě a jsou v policejní vazbě. Dítě je ale stále nezvěstné.

„Zkoumáme všechny dostupné oblasti, kde by dítě mohlo být. Prohledáváme hospodářské budovy a všechna místa, kde pár mohl dítě zanechat,“ řekl detektiv Lewis Basford televizi Sky News. Zadržený pár žádné informace o tom, kde by dítě mohlo být, nedal.

Policie v této souvislosti prosí veřejnost, aby jim v hledání miminka pomohla a věnovala pozornost oblastem s otevřenými pozemky a hospodářskými budovami.

Byl 20 let ve vězení za znásilnění

Pětatřicetiletá Constance Martenová pochází ze zámožné rodiny. Se svým partnerem Markem Gordonem žijí velmi izolovaný život od roku 2016, kdy se setkali, uvádí televize Sky News.

Gordon je sexuální delikvent, který byl do Británie v roce 2010 deportován ze Spojených států poté, co tam strávil 20 let ve vězení za znásilnění, které spáchal, když mu bylo 14 let, připomíná server BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám