Hlavní obsah

V Tulské oblasti v Rusku našli zřícený dron

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Tulské oblasti, ve vzdálenosti asi 250 kilometrů od Moskvy, se zřítil bezpilotní letoun bez identifikačních znaků, oznámila v neděli ruská média s odvoláním na místní úřady. Dron se zřítil do pole, daleko od obytných domů. Tula s bezmála půl milionem obyvatel je tradičním centrem ruské zbrojní výroby.

Foto: Envanto

Ilustrační foto

Článek

Na místo dopadu dronu přijeli kriminalisté a experti, obyvatelům podle úřadů nehrozí žádné nebezpečí.

Něco podobného se v Tulské oblasti stalo i na začátku března. Tehdy se ale v lese našel jen kráter po výbuchu, který podle vedení oblasti nejspíš způsobil pád dronu.

Úřady v ruských regionech pravidelně informují o zřícených či sestřelených dronech, připomněl server RBK s tím, že se tak děje od začátku „speciální vojenské operace“, jak Rusko nazývá invazi svých vojsk na Ukrajinu.

Ukrajina se k útokům na ruském území nehlásí. Rusové ale předpokládají, že Ukrajinci pomocí upravených průzkumných dronů Striž v prosinci podnikli spektakulární útoky na letiště ruských strategických bombardérů používaných k útokům proti ukrajinským městům, přestože tyto letecké základny jsou vzdáleny stovky kilometrů od ukrajinských hranic.

Šojgu navrhl vyznamenat piloty, kteří se amerického dronu „ani nedotkli“

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám