Hlavní obsah

Tragédie v Rostově na Donu: Při dětském fotbalovém utkání spadla tribuna

– Rostov na Donu • Aktualizováno

V Rostově na Donu se během dětského fotbalového utkání zhroutila tribuna. Jedna žena přišla o život, zraněných je 26, včetně 15 dětí, oznámil ministr sportu Rostovské oblasti Samvel Arakeljan.

Foto: Twitter/Nexta

V Rostově na Donu se zhroutila tribuna

Článek

K neštěstí došlo ve sportovním areálu u veslařského kanálu v jihoruském městě.

Podle Arakeljana se náhle strhla bouře, děti se schovaly pod tribunu, poryv větru ji ale převrátil a konstrukce montované tribuny se zhroutila. Na místě byly podle agentury TASS asi tři desítky lidí.

Foto: Twitter/Nexta

V Rostově na Donu se zhroutila tribuna

Jak oznámil gubernátor oblasti Vasilij Golubev na sociální síti Telegram, tři zranění – další žena a dvě děti – jsou ve vážném stavu. Gubernátor potvrdil verzi, že za neštěstím je s největší pravděpodobností poryv větru.

Podle agentury TASS bylo v rostovské nemocnici hospitalizováno 13 dětí. Zranění jednoho z nich si vyžádalo okamžitou operaci.

Na místo neštěstí se sjeli záchranáři i policie. Rostovská prokuratura už zahájila vyšetřování s tím, že se zaměří na osoby či firmy odpovědné za montáž tribuny. Ve hře je nedbalostní trestný čin, sdělil Sergej Michajlov, úřadující prokurátor Kirovské oblasti.

Šéf regionálního ministerstva sportu Samvel Arakeljan podle serveru Gazeta.ru označil tragédii za nehodu s tím, že nikdo nečekal tak silný vítr. „I když den předtím rostovské ministerstvo pro mimořádné situace vyhlásilo varování před bouří,“ napsal web.

Stadion, kde k incidentu došlo, se nachází na území školy olympijské zálohy č. 5. V době kolapsu tribun probíhal fotbalový zápas v rámci dětské fotbalové soutěže – hrály týmy Rostov a Batajsk.

S diváky na býčích zápasech v Kolumbii spadla tribuna, na místě jsou mrtví

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám