Hlavní obsah

V Paříži na nádraží zadrželi dva muže, kteří vyhrožovali atentátem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Francouzská policie zmařila v pátek v metropoli země v Paříži pokus o atentát. Na nádraží Montparnasse zadržela dva muže, kteří vyhrožovali výbuchem a měli lahve s plynem. Obvinila je z obhajoby terorismu, uvádí server televize BFM TV. Jednapadesátiletý Francouz a 29letý Libyjec skončili ve vazbě.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Nádraží Montparnasse

Článek

Oba se pohybovali po nádraží a opakovali výhrůžky, že „chtějí vyhodit do povětří všechno kolem sebe“, píše server s odkazem na své policejní zdroje. Kolem 7:45 byli oba zadrženi. U sebe měli devět malých plynových lahví, ale neměli žádné odpalovací zařízení.

Specialisté vzápětí prohledali nádraží, ale bomby nebo další zařízení, která by mohla explodovat, nenašli.

Ani jeden ze zadržených nebyl na seznamu osob podezřelých z terorismu, píše server.

Později se zjistilo, že mladší z mužů, který o sobě tvrdil, že je z Libye, se později ukázalo, že patrně pochází z Tuniska. Podle agentury Reuters byl zadržený Francouz opilý a má možné psychické obtíže. Druhý zadržený nemá v pořádku povolení k pobytu ve Francii, uvedla prokuratura.

Ministr vnitra Gérald Darmanin požádal policejního prefekta, aby posílil bezpečnost na všech nádražích.

V září 2016 se skupina žen podporujících organizaci Islámský stát neúspěšně pokusila poblíž pařížské katedrály Notre-Dame odpálit auto naložené lahvemi s plynem. Vyšetřování ukázalo, že ženy byly zfanatizované a jejich útok byl řízen na dálku ze Sýrie.

Neúspěšný atentátník z francouzského rychlovlaku Thalys dostal doživotí

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám