Hlavní obsah

V Palestině už žije deset nových Ahmadů Jasínů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GAZA

Ahmad Jasín - to je nyní v Gaze nejčastější jméno dávané v uplynulých hodinách novorozencům. Jde o vzpomínku na vůdce palestinského radikálního hnutí Hamás Ahmada Jasína, jenž byl Izraelem zavražděn v pondělí, tak zní zdůvodnění rodičů. Informaci v úterý přinesl deník al-Havát al-Džadída.

Foto: Clarion Congress Hotel Olomouc

Na Fóru cestovního ruchu se představila řada zajímavých hostů z Česka i ze zahraničí

Článek

"Jasín kdysi sám řekl: v případě mé vraždy se tisíce Ahmadů Jasínů narodí - já jeho slova respektuji," řekl jeden z pyšných otců Káled al-Khodari. Syn se mu narodil jen hodinu poté, co izraelští vojáci rozstříleli automobil vůdce Hamásu.

Lékařské zdroje v Gaze uvedly, že jen do pozdních nočních hodin se k podobnému kroku rozhodlo dalších devět rodičů. Deník poznamenal, že se tak v rekordně krátké době k životu ohlásilo celkem deset Ahmadů Jasínů.

"Nezemřel. Žije nadále v srdci Palestinců, Arabů a muslimů," podotkl al-Khodari. Další stovky dětí s tímto jménem se podle něj narodí v příštích dnech a týdnech.

Reklama

Související témata:

Související články

Izrael vraždou vůdce Hamásu pobouřil svět

Zděšení, rozpaky a otázka co bude dále? To jsou nejčastější reakce světa na pondělní atentát na vůdce radikálního palestinského hnutí Hamás šajcha Ahmada...

Výběr článků

Načítám