Hlavní obsah

V Mosulu zabila mina iráckého novináře, tři francouzské zranila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Mosulu v pondělí zemřel irácký novinář a tři francouzští reportéři byli zraněni, když jejich vůz najel na minu. Informovala o tom agentura AFP. Novináři informačně pokrývali ofenzivu iráckých vládních jednotek v západní části Mosulu, která je poslední baštou teroristické organizace Islámský stát (IS) v Iráku.

Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters

Dým nad Mosulem

Článek

Výbuch miny zabil iráckého novináře Bachtjára Haddada, který pracoval mimo jiné pro francouzskou veřejnoprávní televizi. Dva francouzští novináři Veronique Robertová a Stephane Villeneuve byli s těžkými zraněními převezeni do americké vojenské nemocnice. Třetí francouzský žurnalista byl zraněn lehce.

Irácká armáda dnes vstoupila na území historické části Mosulu, kde se očekávají nejtěžší boje. Radikálové z IS tam podle odhadu OSN drží jako rukojmí 100 tisíc civilistů, které používají jako živé štíty.

Ofenziva za znovudobytí Mosulu z rukou IS začala loni na podzim, letos v lednu irácké jednotky osvobodily východní část města a od února bojují o jeho západní část.

Reklama

Výběr článků

Načítám