Hlavní obsah

V Mexiku zastřelili ženicha vycházejícího z kostela, asi šlo o omyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na severu Mexika o víkendu zastřelili ženicha, když vycházel s nevěstou z kostela. Podle policie šlo možná o omyl, cílem měl být podle vyšetřovatelů nejspíš jiný muž, který měl svatbu týž den v jiném městě. Informoval o tom v pondělí deník El País.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Obětí tragického omylu se stal dvaatřicetiletý Marco Antonio Rosales, jehož zasáhlo několik střel v sobotu večer, když vycházel z kostela ve městě Caborca ve státě Sonora. Zraněna byla i jeho sestra, nevěsta vyvázla bez zranění, ale kvůli psychickému šoku rovněž skončila v místní nemocnici.

Vyšetřovatelé zatím pracují s několika verzemi, stále více se ale přiklánějí k hypotéze, že cílem útoku měl být zřejmě někdo jiný.

Rusové zastřelili šéfa filharmonie v Chersonu, nechtěl pro ně dirigovat

Zahraniční

Mexiko se potýká dlouhá léta s vysokou kriminalitou, způsobenou bojem zločineckých gangů o moc. Loni počet vražd v zemi mírně klesl na 33 300 z 34 554 o rok dříve. V roce 2019 v této zemi se 129 miliony obyvatel evidovali na 34 690 vražd (v průměru asi 95 denně), což bylo nejvíce od roku 1997, kdy se tam začala tato smutná statistika vést.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám