Hlavní obsah

V Irsku zahynulo při explozi na čerpací stanici sedm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně sedm obětí si vyžádala páteční exploze na čerpací stanici na severovýchodě Irska, píše s odvoláním na místní policii agentura Reuters. Záchranáři pracovali i přes noc, aby našli přeživší a vyprostili ze sutin těla. Příčina exploze zatím není známa.

Při výbuchu čerpací stanice v Irsku zemřelo několik lidí.Video: Reuters

 
Článek

Výbuch nastal v pátek krátce po 15:00 místního času (16:00 SELČ) na čerpací stanici Applegreen na okraji vesnice Creeslough, která je vzdálená asi 25 kilometrů od města Letterkenny na severu země.

Fotografie z místa zachycují do povětří vyhozené stěny v obytné budově umístěné nad prodejnou čerpací stanice, částečně zřícenou střechu a trosky rozházené po okolním prostranství, kde parkuje několik aut.

O zraněné pečují lékaři v univerzitní nemocnici v Letterkenny, která kvůli jejich vysokému počtu aktivovala nouzový plán.

Podle poslance za Katolickou republikánskou stranu Sinn Féin Pearse Dohertyho byla exploze ničivá a došlo k ní na velmi navštěvovaném místě. Výbuch byl slyšet na míle daleko a ještě hodiny poté byli lidé uvnitř budovy stále uvězněni. Čerpací stanice je podle Dohertyho jediným obchodem v obci a sídlí u ní také pošta a kadeřnictví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám