Hlavní obsah

V Iráku opět zaútočili sunnitští rebelové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

V pondělí na několika místech v Iráku zaútočili atentátníci. Nejzávažnější incident se odehrál v sunnitské Jusúfii. Nejméně pět Iráčanů tam zabila exploze auta naloženého trhavinami, které odpálil sebevražedný atentátník. Podle úřadů kromě sebevraha zahynuli dva iráčtí policisté a dva civilisté.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

V Bagdádu rebelové opět zacílili na představitele režimu, spáchali atentát na vysokého činitele ministerstva zdravotnictví, ten však z něj vyvázl bez následků. Nastražená nálož, která vybuchla, když kolem projížděla kolona v níž jel, těžce zranila dva jeho strážce.

V severoiráckém Mosúlu ráno neznámí muži zastřelili kameramana místní kurdské televizní stanice, který byl unesen před dvěma týdny. Oběť patřila ke křesťanské obci. Kameramana potkal stejný osud jako redaktorku irácké veřejnoprávní televize, která byla v únoru zajata a poté zabita .

V Mosúlu se bojovalo i v neděli. Americká armáda informovala, že na její vrtulník stříleli rebelové. V následném střetnutí byli zabiti dva Iráčané a další tři zraněni. Neinformovala, zda byli zasaženi útočící rebelové, nebo náhodní civilisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám